Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Den danske udviklingsvirksomhed Agrointelli og Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har sammen med et internationalt team af forskere og virksomheder startet et projekt, der har til formål at gøre moderne robotter, der benyttes i blandt andet sundheds-, fødevare- og landbrugssektoren, langt klogere, end de er i dag.

Den danske delegation har som fokus at udvikle avancerede løsninger til landbrugssektoren. Agrointelli er allerede kendt for sin autonome redskabsbærer, Robotti, og i denne kontekst vil teamet udvikle og afprøve et intelligent system til mekanisk ukrudtsbekæmpelse.

Robotti-autonomi

Via et kamera kan Robotti selv finde ud af, om en given plante er ukrudt eller afgrøde, og på den måde iværksætte en mekanisk bekæmpelse udelukkende af ukrudtet. Det øger bæredygtigheden af systemet og påvirker afgrøde og udbytte minimalt.

- Vi vil på sigt være i stand til at højne autonomien af Robotti og øge den præcision, hvormed den detekterer og klassificerer mennesker, objekter og afgrøder, samtidig med, at vi kan reducere den regnekraft, der er nødvendig for at udføre opgaverne, siger administrerende direktør Ole Green fra Agrointelli.

Projektet løber fra januar 2020 til december 2022 og udføres i samarbejde med et konsortium, der består af i alt fem universiteter og tre virksomheder: Aristotle University of Thessaloniki (Grækenland), Tampere University (Finland), Aarhus Universitet, Delft University of Technology (Holland), University of Freiburg (Tyskland), Cyberbotics (Schweiz), PAL Robotics (Spanien) og danske Agrointelli.

hl

 

 

Læs også