bannerPos

Dårlig etablering øger udvaskningen

- En procent bar plet giver cirka to kilo ekstra kvælstofudvaskning pr. hektar for vinterhvede, lyder det fra professor Merete Styczen, Københavns Universitet, institut for Plante- og Miljøvidenskab.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
15-10-2019 09:00
Professor Merete Styczen har beregnet, hvor udvaskningen af kvælstof er størst fra landbrugsarealer, og hvor det bedst kan betale sig at sætte ind for at afhjælpe problemet.

Gennem lovgivningen er landbruget pålagt at skulle reducere udledningen af kvælstof til fjorde og kyster. Udvaskningen skal i store dele af Danmark begrænses på op til 6,5 kilo kvælstof pr. hektar.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Pivot-vanding er fremtiden

Bauer får de første pivot-anlæg ud at køre inden længe i Danmark, lyder det fra firmaets danske specialist Jacob Johnsen.

Tysk notering over 14 kroner

Den tyske slagtesvinenotering stiger med 4 cent til 1,89 euro pr. kg (14,08 kroner), meddeler Danske Svineproducenter.

Styrelse begynder at give nye tilsagn

Landbrugsstyrelsen begynder nu at give nye tilsagn vedrørende økologisk arealtilskud og plejegræs.

Et samarbejde i top

Brødrene Søren og Peter Kreutzfeldt overtog sammen den fædrene gård i sommeren 2017. Et forløb og et samarbejde som de fleste nok vil misunde.

Cirkulær økonomi på globalt plan

Den cirkulære økonomi er vejen frem, hvis kloden skal i balance globalt – og Danmark er med helt fremme, fastslog Claus Stig Pedersen, der er direktør for bæredygtighed og Public Affairs i den danske virksomhed Novozymes. Han var blandt indlægsholderne ved Frejs Fødevarekonference.
Side 1 af 1691 (33804 artikler)Prev1234567168916901691Next