bannerPos

Dårlig etablering øger udvaskningen

- En procent bar plet giver cirka to kilo ekstra kvælstofudvaskning pr. hektar for vinterhvede, lyder det fra professor Merete Styczen, Københavns Universitet, institut for Plante- og Miljøvidenskab.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
15-10-2019 09:00
Professor Merete Styczen har beregnet, hvor udvaskningen af kvælstof er størst fra landbrugsarealer, og hvor det bedst kan betale sig at sætte ind for at afhjælpe problemet.

Gennem lovgivningen er landbruget pålagt at skulle reducere udledningen af kvælstof til fjorde og kyster. Udvaskningen skal i store dele af Danmark begrænses på op til 6,5 kilo kvælstof pr. hektar.

Merete Styczen, professor ved Københavns Universitet, har derfor undersøgt, om det via simulering af omsætning og transport af næringsstoffet kan beregnes, hvor vi får mest ud af at lave en indsats.

Blandt andet har hun fundet u

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.
Side 1 af 1850 (36994 artikler)Prev1234567184818491850Next