bannerPos

Det vigtigste er dræn, dræn og dræn

Det, der kendetegner Claydon-såmaskiner, er ifølge producenten enkel opbygning, stor kapacitet og lave driftsomkostninger. Henrik Kildegaard, Fuglegaarden, Ringe, har en sådan stående i sit maskinhus og synes, at den lever op til det, han er blevet lovet. Fotos: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
24-01-2020 07:01
Dræn var et af mantraerne, da erfagruppen »Sund jord« i sidste uge var samlet for at udveksle erfaringer om delvis pløjefri dyrkning og større fokus på, hvad der sker under jordens overflade.

Interessen var stor og snakken gik på tværs med faglige erfaringer, da erfagruppen »Sund jord« fredag i sidste uge mødtes hos Henrik Kildegaard på Fuglegaarden ved Ringe for at udveksle erfaringer med pløjefri dyrkning og blive klogere på, hvad der sker under jordens overflade.

- Vi har i flere år benyttet os af maskinstation til de tunge opgaver, men valgte her i efteråret, at nu ville vi tilbage og drive jorden selv, fortalte Henrik Kilde

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Interview skal være med til at sikre et vellykket generationsskifte

Når generationsskiftet sker inden for familien, stilles der ekstra store krav til processen. Østdansk Landboforening & Sagro har udviklet en ny model til at interviewe deltagerne i generationsskiftet for at sikre et succesfuldt skifte, fremgår det af ostdansk.dk.

Omdan din virksomhed til et selskab og udskyd skatten

Særligt for svineproducenter kan der være en skattemæssig gevinst i at omdanne sin virksomhed til et ApS eller A/S, vurderer rådgivningsselskab. Netop nu kan omdannelsen klares skattefrit. 

Smågrisepriserne buldrer videre opad

Den tyske Nord-West-notering steg mandag med 1,5 euro. Yderlige stigninger i vente i næste uge.

Digitale løsninger gør din hverdag lettere og giver bonus på bundlinjen

Vejen til bedre overblik, mere tid og en bonus på bundlinjen ligger lige foran dig.

Stort set uændret svinebestand

Danmarks Statistik har opgjort antallet af svin i Danmark pr. 1. kvartal i år. Tallene viser, at den samlede svinebestand i Danmark var 12,7 mio. svin 1. januar 2020, hvilket er en smule over sidste års niveau.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.
Side 1 af 1772 (35433 artikler)Prev1234567177017711772Next