bannerPos

Det vigtigste er dræn, dræn og dræn

Det, der kendetegner Claydon-såmaskiner, er ifølge producenten enkel opbygning, stor kapacitet og lave driftsomkostninger. Henrik Kildegaard, Fuglegaarden, Ringe, har en sådan stående i sit maskinhus og synes, at den lever op til det, han er blevet lovet. Fotos: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
24-01-2020 07:01
Dræn var et af mantraerne, da erfagruppen »Sund jord« i sidste uge var samlet for at udveksle erfaringer om delvis pløjefri dyrkning og større fokus på, hvad der sker under jordens overflade.

Interessen var stor og snakken gik på tværs med faglige erfaringer, da erfagruppen »Sund jord« fredag i sidste uge mødtes hos Henrik Kildegaard på Fuglegaarden ved Ringe for at udveksle erfaringer med pløjefri dyrkning og blive klogere på, hvad der sker under jordens overflade.

- Vi har i flere år benyttet os af maskinstation til de tunge opgaver, men valgte her i efteråret, at nu ville vi tilbage og drive jorden selv, fortalte Henrik Kilde

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Landbrugsstyrelsen forlænger ansøgningsrunden

Landbrugsstyrelsen forlænger årets ansøgningsrunden indtil den 1. maj. Det sker som følge af COVID-19, oplyser styrelsen.

Danske jordbrugeres konkurrenceevne forbedret i 2019

Sammenlignet med Tyskland, Holland, Storbritannien og Polen havde Danmark den største stigning i bytteforholdet i 2019, viser tal fra Danmarks Statistik.

Én dårlig diegivningsperiode behøver ikke at blive til flere

Nogle farestaldspassere har den opfattelse, at en so der ligger lavt i antal egen-fravænnende grise ved det seneste kuld, ikke kan komme op i et højere niveau igen for de næste kuld. Men det er langt fra tilfældet. Det forklarer SvineRådgivningen nærmere om i deres seneste nyhedsbrev.

Prioriter kartoflerne

Kartoflers vækst- og udbyttepotentiale øges ved, at de lægges tidligt. Planterådgiver anbefaler derfor, at det netop i denne uge prioriteres at vurdere, hvornår arealerne er tjenlige til at færdes på, så kartoflerne kan komme i jorden.

Regeringen vil hjælpe større slagterier med øget fleksibilitet

Større slagterier kan i de kommende måneder få brug for at producere på skæve tidspunkter med kort varsel. Derfor giver Miljøminister Lea Wermelin nu Miljøstyrelsen mulighed for at hastebehandle ansøgninger.

Den laveste oliepris i 17 år

Der er endnu ikke udsigt til, at Rusland og Saudi Arabien vil stoppe deres oliekrig. Der er heller ikke udsigt til, at efterspørgslen efter olie vil komme tilbage til normalen lige foreløbigt. Fly står på jorden, biler kører ikke og fabrikker er lukket ned. Derfor er der heller ikke tegn til, at olieprisen skal komme op lige foreløbigt. Samtidig kan olieprisen dog heller ikke falde meget mere.

Grundvandsforening rækker hånden ud mod L&F

Hos Foreningen For Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse er håbet, at Landbrug & Fødevarer nu, efter at Axelborg har opgivet sin BNBO-sag mod Egedal Kommune, i stedet vil kaste sig ind i en fælles kamp mod statens indsatsplaner.
Side 1 af 1808 (36151 artikler)Prev1234567180618071808Next