bannerPos

Majsdemo: Bedre effekt hvis næringsstofmangel erkendes tidligt i sæson

Brian Søndergaard (tv) og Peter Ditlevsen (th), planteavlskonsulenter hos LMO har udnyttet en ugødet majsmark til at få lavet forsøg med forskellige typer gødning. Konklusionen er, at startgødning stadig er nødvendig. Men hvis det er umuligt at tildele startgødning, eller hvis vi har et forår, der bidrager til vanskelige vækstbetingelser, kan det afhjælpes ved senere tildeling af gødning.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
18-09-2019 08:49
En majsmark, der ikke fik den startgødning, den var tiltænkt, endte i løbet af sommeren som forsøgsmark for LMO. Og det har givet interessant læring.

Tirsdag trodsede henved 30 interesserede landmænd og konsulenter regn og blæst og blev klogere på, hvad der skal til for at redde en majs, der ikke har fået de bedste startbetingelser, da LMO inviterede til markdemonstration i en majsmark nær Aars i Nordjylland. Marken havde ikke fået den planlagte startgødning.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Alle medlemmer i Østjysk Landboforening kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Vi skal stå fast, men ikke grave os ned

Det tjener vores interesser bedst, at vi demonstrerer, at vi tager omverdenens bekymring alvorligt, og at vi bestræber os på at holde forbruget af glyphosat nede, skriver Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer.

Sælg kvien og malk koen en omgang mere

Først i slutningen af anden laktation begynder en ko at give overskud. Derfor vil det ofte kunne betale sig at satse på en laktation mere til de gamle køer frem for at sætte nye ind, vurderer økonomikonsulent.

Offentligheden vildledt om pesticidfund

En historie i flere medier om næsten en fordobling af antallet af boringer med fund af pesticider bygger på manipulation af datamaterialet, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

Østjysk Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. Alle medlemmer kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Svinenoteringen står stille

Efter sidste uges stigning er denne uges svinenotering uændret 13,80 kroner for grise, mens sonoteringen stiger med 20 øre til kroner.

Svinenotering fortsat på 13,80 kroner

De danske svinepriser står stille i øjeblikket.

Derfor skal du sige nej til målrettede efterafgrøder

De målrettede efterafgrøder er et indgreb i den faglige frihed. Det er virkningsløst, og det belaster klimaet i form af mere CO2. Og så er det ulovligt, skriver Vagn Lundsteen.
Side 1 af 1751 (35014 artikler)Prev1234567174917501751Next