bannerPos

Majsdemo: Bedre effekt hvis næringsstofmangel erkendes tidligt i sæson

Brian Søndergaard (tv) og Peter Ditlevsen (th), planteavlskonsulenter hos LMO har udnyttet en ugødet majsmark til at få lavet forsøg med forskellige typer gødning. Konklusionen er, at startgødning stadig er nødvendig. Men hvis det er umuligt at tildele startgødning, eller hvis vi har et forår, der bidrager til vanskelige vækstbetingelser, kan det afhjælpes ved senere tildeling af gødning.

Henriette Lemvig

Fagjournalist
18-09-2019 08:49
En majsmark, der ikke fik den startgødning, den var tiltænkt, endte i løbet af sommeren som forsøgsmark for LMO. Og det har givet interessant læring.

Tirsdag trodsede henved 30 interesserede landmænd og konsulenter regn og blæst og blev klogere på, hvad der skal til for at redde en majs, der ikke har fået de bedste startbetingelser, da LMO inviterede til markdemonstration i en majsmark nær Aars i Nordjylland. Marken havde ikke fået den planlagte startgødning.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next