Klap dit 24-fods skærebord sammen til 3,85 meter

Fra førerhuset kan Cressoni CRX-skærebordet deles på midten og klappes ind over hinanden, så man kan køre videre til den næste mark, uden at skulle ud og spænde skærebordet af og sætte det bagefter mejetærskeren.

Uanset om man kører i en rød, gul eller grøn mejetærsker kan et italiensk Cressoni-skærebord sættes foran mejetærskeren. Farven tilpasses kundens ønske ved at skærmene males.
Et 24-fods skærebord er kun 3,85 meter bredt når det er klappet sammen. Klap-sammen modellen kan fås op til en bredde på 28 fod.

Skærebordet deles og ligges på hinanden

Skærebordet deler på midten og rent praktisk foregår det ved, at den ene side kommer til at ligge oven på den anden, så begge stykker ligger vandret.
Mejetærskerpiloten skal derfor ikke ud af førerhuset, men kan klappe skærebordet sammen og ud igen inde fra sit sæde.
Sælger Helge Lauersen, Bulldog Agri, oplyser, at skærebordet på ingen måder bliver svagere i samlingerne næsten tværtimod. 
Samtidig kan skærebordet det samme, som andre modeller på markedet.

Fleksibilitet

Kunderne, som allerede har investeret i et sammenklapligt skærebord ønsker den fleksibilitet det giver, ikke at skulle spænde af og på, men også fordelene i, at kunne køre på vejene uden at være for bred. 
En, som har kørt med et sådant skærebord i to år, er en ældre maskinstationsmand, som elsker at høste, men ikke kan holde til at spænde skærebordet af og på for at komme fra mark til mark. 
En anden er en maskinstation, som har flere almindelige skæreborde og et, som kan klappe sammen. Det bruger de til små marker, hvor tiden til at spænde af og på ellers ville blive urimelig lang i forhold til reel høsttid, og steder hvor pladsen på transportvejene er trang

Anerkendelse

Skærebordet blev fremvist på Hjørring Dyrskue forleden.
- Der er blevet vist en stor interesse for skærebordet. Folk tilkendegiver en anerkendelse for den solide opbygning og fleksibilitet, siger Helge Lauersen.
Han oplyser, at prisen stort set ikke er dyrere end det dyreste skærebord i Danmark.
 

Læs også