bannerPos

Mange slags afgrøder giver mere liv i marken

Arkivfoto: Camilla Bønløkke.
15-09-2020 09:39

Ved at dyrke flere forskellige afgrøder, kan man skabe en mere gavnlig mosaik af levesteder og ressourcer, der understøtter et rigt insektliv, skriver fagmediet Økologisk. 

Forskere har i Journal of Applied Ecology samlet en række data fra syv forskellige studier i Skåne og sammenlignet information om det omkringliggende landskab, antallet af insekter og forskelligheden i afgrøder. De konkluderer, at i landskaber med et større udbud af afgrøder kan antallet af gavnlige insektarter være op til 10 procent højere end i landskaber med færre afgrøder. 

Permanent uopdyrket jord som for eksempel skov eller græsarealer er vigtige tilflugtssteder for mange insekter. Det var dog en overraskelse for forskerne, at så længe der var fx græsarealer til stede, var det i mindre grad størrelsen af disse og i højere grad forskelligheden i afgrødesammensætningen, der havde betydning for mængden af løbebiller. 

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next