bannerPos

Muligt at bejdse frø mod løgfluer

Der ses ikke store kvalitetsforringelser af løgene, selvom høsten har været vanskeliggjort af store vandmængder. Dog anbefaler konsulent stor bevågenhed på de løg, der er kørt ind under våde forhold, primært med henblik på gråskimmel.
13-11-2019 15:53

Der er ifølge Avlerforeningen af Danske Spiseløgs nyhedsbrev Løgnyt kommet en afklaring om bejdsning af løgfrø med insektmiddel. Frøfirmaerne kan levere frø bejdset med midlet Force. Der kan bejdses i England, Tyskland og Irland.

Force er ifølge konsulent hos Hortiadvice, Peder Krogsgaard, ikke helt lige så godt som Mondial, men det er det eneste alternativ. Han understreger, at engelske erfaringer viser, at effekten aftager lidt, hvis frøet sås for dybt.

- Nogle af firmaerne bruger coatet frø, som ikke støver, men frøene bliver desværre noget tungere. Hvis Force bejdses, skal der tages forholdsregler med åndedrætsværn og handsker, når frøet håndteres, siger Peder Krogsgaard.

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next