bannerPos

Rette høsttidspunkt afgør udbytte og kvalitet

Velas afholdt torsdag grovfodermøde på Vestfyn. Blandt emnerne var græskvalitet og majssorter. Fotos: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
05-09-2020 15:37
Omkring 90 fremmødte blev klogere på græs og majs på et grovfodermøde på Vestfyn. Blandt anbefalingerne var slæt til tiden og majssorten »Funktion«.

Omkring 90 fremmødte nød torsdag godt af dagens første solstråler og køernes interesserede muhen i baggrunden, da rådgivningsfirmaet Velas i samarbejde med DLG afholdt grovfodermøde hos Jakob Eriksen på Gelstedgaard i Gelsted på Vestfyn.

Blandt emnerne var sortsgennemgang i majs og vurdering af græsmarker.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skadevoldere kan lure i frøgræs

- Nogle skadevoldere kan være aktive længe i efteråret. Og nogle kan fortsætte deres aktivitet helt frem i foråret. Det kan for eksempel være aksløberens larve eller larver af græsmøl, påpeger Kenneth Svensson fra VKST.

Efterlyser idéer til ny teknologi

Miljøstyrelsen efterlyser ideer til projekter i Partnerskab om sprøjte- og præcisionsteknologi for perioden 2021-22. Man kan deltage i online-møder og høre om muligheder for at søge medfinansiering.

Flere byrder i branchen

- Jeg er på stående fod langt mere bekymret for corona, end jeg er for afrikansk svinepest i Tyskland, lød det fra sektordirektøren for Seges Svineproduktion på et møde i denne uge.

Der er dømt prisfald på el købt på spotmarkedet

Der er flere forhold, der taler for, at elprisen vil falde, vurderer handelsrådgivningsfirmaet AgroMarkets i en analyse.

DanBred udvider i Danmark

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport.

Regeringen holder fast i massivt efterafgrødekrav

Igen til næste år skal landmænd reducere kvælstofudledningen med 3.500 tons, hvilket svarer til over 370.000 hektar målrettede efterafgrøder. Det møder kritik fra BL-direktør.
Side 1 af 1930 (38587 artikler)Prev1234567192819291930Next