bannerPos

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

- Vælg at sprøjte med prosulfocarb om natten, hvor vinden har lagt sig, og duggen giver en vis fugtighed, anbefaler Patriotisk Selskab. Her fra LMO-demo i september sidste år med fluorescerende sprøjtevæske til natsprøjtning. Foto: LMO
14-09-2019 13:03

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

Nu begynder etableringen af vintersæd for alvor og tidlig såning øger oftest behovet for beskyttelse mod ukrudt i efteråret.

Det påpeger Patriotisk Selskab, der anbefaler, at der, så snart afgrøden er fremspiret og i stadie 11-12, bør ukrudtsbeskyttelse med Boxer, Roxy EC eller Fidox EC udføres.

- Ved senere beskyttelse skal dosis hæves for at opnå tilsvarende bekæmpelse, fastslår Patriotisk.

Boxe

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next