Tre plantearrangementer på to dage

Mulighed for at se Sagros tiltag på forsøgsarealer tre steder i Jylland i næste uge.

I næste uge er der hele tre arrangementer for planteinteresserede. Tirsdag holder Sagro sortsdemo i samarbejde med Danish Agro. Her vises aktuelle sorter i vår- og vintersæd, hvor fokus er udbytte, sygdomsresistens og gode dyrkningsegenskaber.

- Vi vil fremvise et udpluk af de mest relevante emner fra det store forsøgsareal. Der sluttes af på Gørdinglund, hvor Danish Agro er vært ved grillpølser og vand, ligesom de vil give en markedsorientering, oplyser Sagro.

Det sker klokken 19-21.30 på Vejrup 14, Gørding, der ligger øst for Bramming.

 

Majs-demo ved Outrup

Onsdag inviterer Sagro til besøg i majs-demoen om startgødning. Her kan man se effekten af forskellige typer af startgødning, mængde og andre virkemidler. Arrangementet vil også omhandle virkningen af forskellige doser og strategier ved ukrudtssprøjtning, såning af efterafgrøder, eftergødskning og mikronæringsstoffer. Arrangementet finder sted onsdag klokken 10.00, Bækhusevej 140, Outrup nord for Varde.

 

Planteaften på Ytteborg

Onsdag er der også planteaften klokken 18.30 på forsøgsmarkerne på Ytteborg ved Hjerm nord for Holstebro.

Her er temaet: Gylle og vårsæd. Hvordan udbringes gylle bedst, både med hensyn til udnyttelse og minimering af trafikskader?

Her vises blandt andet markedets største og mest spændende gyllegrej samt gylleforsøg, oplyser Sagro.

Dyrkningskonkurrencen Ytteborg Cup er dog uden gylle, da der dystes i maltbyg.

Programmet byder på forsøg med forskellige gylletyper før og efter fremspiring

• Gyllevogne/bomme og selvkørende udlægger

• Ytteborg Cup, maltbyg

• Sorter, vår- og vintersæd

• Etableringsforsøg i vinterraps

Efter det faglige program tænder LandboUngdom op i grillen. DLG leverer markedsnyt og er hovedsponsor for aftenen. Arrangører: Sagro, Lemvigegnens Landboforening, Vestjysk, samarbejde med Ytteborg og Byggeri & Teknik I/SI og øvrigt medvirker Vestjyllands Andel, Samson, Gøma og Agrometer.

Læs også