bannerPos

Vigtigt at holde hus med kvælstof

Henved 100 deltagere fik gennemgået stort gylleforsøg og anbefalet nye sorter, da Sagro tirsdag aften afholdt udvidet sortsdemonstration i Gørding. Foto: Sagro

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
21-06-2019 14:28
- Det har aldrig været vigtigere end nu at være god til at bruge den organiske gødning, afgrøderne har til rådighed, sagde planterådgiver, da Sagro først på ugen afholdt markvandring med fokus på gylleforsøg og sortsvalg.

Med en ny regering er der ifølge Sagro frygt for, at landbrugspakken bliver rullet tilbage.

- Det har aldrig været vigtigere end nu at være god til at bruge den organiske gødning, afgrøderne har til rådighed. Derfor bliver Sagros gødningsforsøg med tildeling af gylle ekstra aktuelt af det regeringsskifte, der måske fører til en tilbagerulning af landbrugspakken – og dermed nye kvælstofreduktioner.

Såd

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.
Side 1 af 1850 (36994 artikler)Prev1234567184818491850Next