Vinteren kan gøre det af med dræbersnegle

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Den hårde vinter med sibirisk kulde vil gøre indhug i bestanden af vold- og dræbersnegle.

Vinteren er for alvor slået igennem i Danmark i denne uge, og frosten bider i både mennesker og dyr. Til gengæld er der sikkert ikke særlig mange, som er kede af, at det kan betyde færre dræbersnegle til sommer.

- En længere frostperiode kan betyde, at der kommer færre dræbersnegle og voldsnegle til sommer, men på Bornholm vil de sikkert overleve under sneen, for sneen betyder, at frosten ikke rigtig kommer ned i jorden, siger Hans Erik Svart, biolog i Miljøstyrelsen og fortsætter:

- Sneglene vil ikke kunne klare sig, hvis de ligger på steder, hvor de bliver ramt af den hårde frost. Dog vil der være nogen, der overlever, hvis de ligger på steder, hvor frosten ikke når dybt i jorden. Det kan for eksempel være under sne, kompostbunker og hække med bunker af blade, siger han i en pressemeddelelse.

Hvis man bliver ramt af angreb fra dræbersnegle, anbefaler Patriotisk Selskab, at man fjerner dem, enten ved hjælp af glyfosat eller ved gentagne harvninger.

Læs også