Syngenta investerer mere i biologiske midler

Syngenta har netop lanceret en ny biostimulant Quantis. Quantis er en biostimulant, der er udviklet til blandt andet kartofler og kan anvendes til både økologisk og konventionelt landbrug, og hjælper planten med at overkomme tørke- og varmestress.

Hvis landbruget skal leve op til de danske klimamål og fortsat være konkurrencedygtige, skal der tænkes i nye løsninger og arbejdsmetoder.

Syngenta vil derfor investere yderligere i biologiske midler i de kommende år for at bidrage til den generelle efterspørgsel af nye grønne og innovative løsninger til landbruget.

Det oplyser firmaet i en pressemeddelelse i denne uge.

- Vi arbejder på, at biologiske midler i fremtiden vil være placeret side om side med de kendte syntetiske midler, så man kan vælge den kombination, der er mest effektiv og bæredygtig, siger Carina Skovmøller fra Syngenta Nordics.

Tester lige nu

Der bliver hos Syngenta netop nu lagt mange kræfter i at teste nye biologiske midler under danske og nordiske forhold.

- I Syngenta afprøver og tester vi biostimulanter på samme måde, som vi gør med vores øvrige produkter. Det er vigtigt, at de produkter, der introduceres på markedet, er gennemprøvet og testet, så landmændene ved, hvad de kan forvente, når de anvender produktet. Dette gælder også for vores biologiske midler, siger Morten Lind, Syngenta Nordics.

Syngenta har netop lanceret en ny biostimulant Quantis.

Quantis er en biostimulant, der er udviklet til blandt andet kartofler og kan anvendes til både økologisk og konventionelt landbrug, og som hjælper planten med at overkomme tørke- og varmestress.

- Quantis er den første biostimulans vi lancerer, og flere vil følge i de kommende år, fastslår Syngenta.

Fakta om biologiske midler

● Biologiske midler er produkter baseret på biologisk materiale, der stammer fra naturen

● Midlerne anvendes til bekæmpelse af skadedyr, sygdomme eller til vækststimulering af afgrøder

● Biologiske midler deles populært op i to hovedkategorier: Biologiske bekæmpelsesmidler og biostimulanter

● Biologiske bekæmpelsesmidler bruges mod insektangreb og sygdomme, som afgrøden løbende bliver udsat for i sæsonen – betegnet biotisk stress

● Biostimulanter anvendes typisk som forsikring mod ikke biologiske stress typer som for eksempel tørke, varme, kulde og oversvømmelse

Kilde: Syngenta

Læs også