bannerPos

Nyt herbicid i majs forebygger resistens

Et nyt herbicidaktivstof i majs kan forebygge resistens hos blandt andet ærenpris, snerlepileurt og hanespore.

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
07-01-2019 08:20
På plantekongressen 15.-16. januar præsenteres Onyx, der indeholder et nyt aktivstof i majs. Onyx kan også hæve effekten af andre majsherbicider over for problemukrudt.

På den kommende Plantekongres i Herning om knap to uger vil Bo Nyegaard, konsulent ved Nordisk Alkali, præsentere et nyt ukrudtsmiddel i majs.

- Det nye ved aktivstoffet i Onyx, pyridat, er, at stoffet kan hæve effekten af på mesotrion, fortæller Bo Nyegaard.

Mesotrion er aktivstoffet i det meget benyttede majsherbicid Callisto.

- Når dette sker, forbygger vi, at nogle ukrudtsarter kan opbygge resistens. Tilmed tilhører Onyx en resiste

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

IGC forventer global overskudsproduktion i 2020

IGC, The International Grains Council, forventer en overskudsproduktion af afgrøder på globalt plan i sæsonen 2020 og 2021. Men det er ikke fra Europa, den store afgrødeproduktion i givet fald vil komme.

Mild morgenluft for industriel slagtesvineproduktion

Længe før klimadagsordenen blev sat af politikere og befolkning, var AgriFarm A/S klar med miljø- og klimavenlige løsninger for slagtesvineproduktion, der gør en industriel storstald til en venlig nabo.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.

- Udvikling er mit opium

Flemming Fuglede Jørgensen er i gang med et generationsskifte på »Borupgaard« med sin søn Peter. Samtidig har han netop erhvervet herregården »Christiansdal«. Der er muligheder i dansk landbrug. Men der skal kæmpes for at bevare dem, lyder vurderingen.

Ser Øresundssag som et kvantespring for landbrugets miljøkamp

- Den her med, at de har villet lukke deres eget lort ud ved København lige midt i badesæsonen, den kommer sgu til at svide, vurderer formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Nu afgøres om aksbeskyttelsen i hvede skal deles i to sprøjtninger

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.
Side 1 af 1850 (36981 artikler)Prev1234567184818491850Next