LU sætter alle sejl til: - Vi satser på at lave det bedste DM-stævne

Medlemmer i LandboUngdom Region Øst arbejder intens på forberedelserne til DM i pløjning i slutningen af oktober.

I slutningen af oktober – fredag den 25. og lørdag den 26. oktober – afvikles danmarksmesterskaberne i pløjning, og da det foregår ved Gørlev i Vestsjælland, er det med LandboUngdom Region Øst som arrangør.

100 dygtige pløjere og deres traktorer og plove leverer hovedunderholdningen til DM, og alle rundt om pløjestævnet vil give de bedste forhold for både pløjere og tilskuere. Det er i hvert fald målsætningen hos arrangørerne.

- Vi vil have styr på alle detaljer, og intet er overladt til tilfældighederne. Tilskuerne vil helt sikkert få en god oplevelse, så det er bare at møde op, siger Frank Keinicke Nielsen. Han er formand for styregruppen bag DM i pløjning, der alle arbejder frivilligt.

- At det hele spiller på dagen, er vores løn, siger Frank Keinicke Nielsen, som glæder sig over, at der på Sjælland i de senere år er kommet mere gang i pløjesporten, som fik en form for »førstehjælp«, da LandboUngdom Region Øst i 2015 sidst arrangerede DM i pløjning.

Blod på tanden

- Det stævne startede genoplivningen af pløjning på Sjælland. Det var et fornuftigt stævne på Kragerup Gods dengang, og det gav blod på tanden til at gøre det igen. Vi ved, vi kan løfte opgaven, og vi går efter at lave et endnu bedre stævne i år, siger Frank Keinicke Nielsen og fortsætter:

- Vi bruger erfaringerne fra 2015 og andre regioners DM-stævner, og vi satser på at lave det bedste DM-stævne. Der er mange bolde i luften, og det er en stor udfordring, men vi tror på det.

Et vigtigt parameter til et pløjestævne er selvfølgelig, hvor det bliver afholdt. Og her byder pløjevært Morten Thorkilsen på rigtig gode forhold på Søgaard.

- Hele stævnet er samlet omkring én mark. I øvrigt en dejlig flad mark med fornuftig ensartet jord. Og så laver vi plovkro i en maskinhal i det ene hjørne af marken, forklarer Frank Keinicke Nielsen, der forventer mellem 1.000 og 2.000 tilskuere.

- I plovkroen serverer vi en lun ret og grillmad samt kaffe og kage. Og så har vi en bespisningsvogn, der kører rundt, så publikum ikke nødvendigvis skal gå tilbage til plovkroen for at proviantere, fortæller »pløjeformanden«, som oplyser, at omkring 100 frivillige vil hjælpe med diverse opgaver til DM-stævnet.

Læs også