Pløjning i en coronatid

På lørdag afvikles veteranernes og landboungdommens fynske pløjemesterskab på Brobygaard.

PLØJNING Lørdag den 12. september lægger Brobygaard ved Broby for niende år i træk jord til Motor og Veterantraktor Klubben Fyn’s (MVKF) årlige aktivitetsdag. Arrangementet, som foregår på adressen Karlsbjergvej 39, Broby, byder tillige på hestepløjning samt fynspløjning, der udover veteranklubbens medlemmer også involverer pløjere fra LandboUngdom.

Traditionen tro vil der blive kåret fynsmestre blandt konkurrencepløjerne fra både MVKF og LandboUngdom.

Dog vil den aktuelle corona-situation betyde, at det senere pløje-DM i Langå ved Aarhus for LandboUngdom i år begrænses til en enkelt dag. Det oplyser MVKF’s formand, Bo Fonager Lindholm, der også fortæller, at der måske, trods tidligere meldinger om det modsatte, også bliver et afkortet og corona-sikret DM for veteranpløjere. I givet fald dog uden plovfest.   

Så skal der pløjes

Veteranklubbens aktivitetsdag og hestepløjning på Brobygaard starter efter morgenkaffen med, at alle traktorer og heste skal være på pladsen klokken 09.30. Efter velkomst og information køres i marken klokken 10.00, og afbrudt af spisning i plovkroen pløjes der til klokken 15.00, hvorefter alle mødes til afslutning klokken cirka 16.00.

Fynspløjningen for både veteraner og landboungdomsmedlemmer indledes med flækning klokken 10.30, og fra klokken 12.00-14.30 bliver der pløjet. Og efter kaffe i plovkroen er der ved 16-tiden afslutning og udtagelse til DM.

aks.

Læs også