L&F Centrovice-formand stiller op til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer

Torben Povlsen stiller op som kandidat til viceformandsposten i Landbrug & Fødevarer. Centrovice-formanden, der også sidder i Landbrug & Fødevarers forretningsudvalg, vil arbejde for et samlet landbrug og bidrage til at gøre det attraktiv at være landmand i Danmark – både nu og i fremtiden.

Torben Povlsen er blandt kandidaterne, når Landbrug & Fødevarer torsdag 7. november skal vælge ny viceformand på foreningens delegeretmøde i Herning.

Den nuværende formand for L&F Centrovice har netop offentliggjort sit kandidatur til posten, fordi han gerne vil medvirke til at løse de udfordringer og opgaver, som fremtiden byder på for dansk landbrug.

- Dansk landbrug stå overfor en spændende tid, hvor vi skal forme fremtiden. Det vil jeg rigtig gerne bidrage til. Om vi lykkes, kommer i høj grad til at afhænge af vores evne til skabe lokale partnerskaber, og præcis på det område har jeg været med til at skabe stærke resultater. Måske er det derfor, at jeg fra mange sider er blevet opfordret til at stille op som kandidat til viceformandsposten. De opfordringer og mit eget engagement er grunden til, at jeg stiller mit kandidatur til viceformandsposten til rådighed, siger Torben Povlsen, der sammen med sin kone Annette driver ejendommene Frederikshøj og Ledstedlund syd for Nyborg med 300 hektar jord, 810 søer og en årlig produktion af 30.000 smågrise til danske aftagere.

Attraktivt at være landmand i Danmark – nu og i fremtiden

I forbindelse med forhandlingerne i Den Grønne Trepart var Torben Povlsen en konstruktiv samtalepartner for flere af forhandlingernes aktører med fokus på betydningen af lokale og brede partnerskaber. Det betød blandt andet, at Den Grønne Trepart besøgte Odense Fjord Samarbejdet, som med deltagelse af landbruget, kommuner, Danmarks Naturfredningsforening og en lang række offentlige og private aktører er et relevant eksempel på, hvordan landbruget og Torben Povlsen er gået forrest i at skabe bredde løsningsorienterede partnerskaber.

I det hele taget har arbejdet for dansk landbrug fyldt meget igennem de sidste 13 års engagement i Landbrug & Fødevarer, og som viceformand vil Torben Povlsen arbejde for det samlede landbrug – både nu og i fremtiden.

- Jeg brænder for dansk landbrug og ønsker at arbejde for et samlet dansk landbrugs fremtid. Vi står overfor en spændende tid, der skal definere fremtidens landbrug, og jeg vil arbejde for at sikre, at det både nu og i fremtiden er attraktivt at være landmand i Danmark, siger Torben Povlsen, der går til valg på tre temaer:

- Det var en kæmpe bedrift at få Grøn Trepart i hus, og havde landbruget ikke siddet med ved forhandlingsbordet, var vi blevet kørt over i forhandlingerne. Med grøn trepart har landbruget fået en unik mulighed for at forme fremtidens grønne landskab, men for at lykkes med opgaven og drage en fordel af mulighederne, skal vi have et lokalt fokus. I den forbindelse skal vi have gang i den grønne arealfond, fordi jordudtagning og ny anvendelse af vores arealer er en stor og vigtig del af fremtidens grønne Danmark. Og endelig skal landbruget gribe muligheden for at blive fremtidens grønne superklynge med bæredygtige fødevarer, biogen CO2, grønne byggesten til industri, tøj, byggeri mv., vedvarende energi på land, rent drikkevand og naturturisme. Det er bare noget af det, jeg som loyal støtte for Søren Søndergaard og gennem en tæt og løbende dialog med de landøkonomiske foreninger vil arbejde intenst med.

Partnerskaber og stærkere samarbejde

Torben Povlsen er sikker på, at et godt samspil og samarbejder med offentlige myndigheder, forsyningsselskaber, universiteter, NGO’er samt andre private virksomheder og organisationer er helt afgørende for at komme i mål med ambitionerne i Den Grønne Trepart.

- En væsentlig del af de stærke resultater, jeg har været med til at opnå i regi af både Landbrug & Fødevarer, L&F Centrovice og Velas, skyldes det dedikerede arbejde i vores lokale foreninger. Løsningerne findes i høj grad lokalt, og derfor bliver det afgørende, at vi søger flere partnerskaber med andre interessenter, så den stærke, lokale viden kommer i spil nationalt og ind mod Christiansborg, siger Torben Povlsen og tilføjer:

- Den brede støtte, jeg oplever, giver mig et stærkt afsæt til at komme rundt i Danmark, møde foreningerne og tale om vores udfordringer og problemer. Jeg ser frem til at få en masse gode input til, hvordan vi kan vende det til muligheder, så vi kan fastholde og udbygge det stærke liv på landet.

Der er delegeretmøde i Landbrug & Fødevarer i Herning 6.-7. november.

Læs også