Landmænd opfordrer deres udenlandske ansatte til at stemme til kommunalvalget

Agri Nord har i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune sat gang i en oplysningskampagne for at få de udenlandske medarbejdere til at stemme til det forstående kommunalvalg.

I Vesthimmerlands Kommune er der næsten 3.000 udlændinge. Mange er fra Polen og Rumænien og er ansat i landbruget eller på de store produktionsvirksomheder.

En stor del af dem har mulighed for at stemme ved kommunalvalget den 16. november, og det vil deres arbejdsgivere rigtig gerne have dem til.

Derfor er deres forening Agri Nord gået sammen med Vesthimmerlands Kommune for at få informeret udlændingene om deres muligheder.

- De udenlandske medarbejdere på landbrugene stifter familie og bosætter sig i de mindre byer i landdistrikterne, hvor de har en stor betydning for lokalsamfundene både i forhold til skoler, fritidsaktiviteter og generelt livet på landet. Derfor skal de også bruge den mulighed, de har, for at få indflydelse på deres liv gennem kommunalvalget, siger Ulrik Krogsgaard, der er medlem af bestyrelsen i Agri Nord.

Støtter nærdemokratiet

Udlændinge, der er EU-borgere eller har haft fast bopæl i Danmark i mere end fire år, kan stemme til kommunalvalget. Alle, der er stemmeberettigede til kommunalvalget, får tilsendt valgkort.

Agri Nord sender information ud til alle medlemmer, der har udenlandske ansatte, og i samarbejde med Vesthimmerlands Kommune bliver der kørt kampagner via digitale platforme som hjemmesider og Facebook.

- For os er det en måde at støtte op om nærdemokratiet, og det er meget vigtigt, at vi får fortalt vores udenlandske medarbejdere, at det er en mulighed, siger Ulrik Krogsgaard.

 

Læs også