Veganerpartiet fusionerer med andet parti og skifter navn

Nu er det slut med »Veganerpartiet«, der indgår et nyt, politisk og grønt samarbejde.

»Grøn Alliance«.

Det bliver navnet på det nye parti, der både indbefatter det tidligere Veganerpartiet og det lille parti De Grønne.

Det oplyses i en pressemeddelelse tirsdag.

- Vi indgår i denne alliance for at løse de største udfordringer, som vores land står overfor. Frem til den endelige godkendelse i slutningen af august skal vi finde alle de grønne stemmer i Danmark, som vil være med til at skabe store, reelle forandringer i den kommende valgperiode, udtaler Jonas Holm, tidligere formand for De Grønne, om det samarbejde, som han og hovedbestyrelsen i partiet nu anbefaler sine medlemmer at indgå i.

Målet er at »sikre markante reduktioner i antallet af landbrugsdyr og en styrket indsats for progressiv klimapolitik i den kommende valgperiode«, fremgår det af pressemeddelelsen.

Ønsker ny retning i dansk landbrug

Med et stort flertal stemte medlemmerne i Veganerpartiet d. 24 juli for at etablere alliancen, og ansøgningen er indsendt til Indenrigs- og Boligministeriet. Og spørger man Henrik Vindfeldt, Veganerpartiets politiske leder, vanker der et paradigmeskifte i dansk landbrug.

- Vi danskere bør lægge vores forskelle bag os og sammen arbejde for, at vi får en ny retning for dansk landbrug og en styrket indsats for at skabe det bæredygtige samfund, siger Henrik Vindfeldt, partiets politiske leder og fortsætter:

- På trods af et stort grønt mandat har ingen partier i indeværende valgperiode fremsat lovgivning, der ændrer på forholdene for en lang række danske landbrugsdyr, som lever forfærdelige liv. Reduktioner af svineproduktionen er på samme måde udeblevet fra aftaler og lovforslag i Folketinget, og vi vil nu gøre vores platform tilgængelig for alle, som kræver handling nu. Veganere eller ej, så er vi enige om, at landbruget er gået alt for vidt i behandlingen af dyr, natur og miljø, og vi skal i fællesskab være klar til træffe de politiske beslutninger, som laver det om.

Angriber pesticider og gylle

Der var bred tilslutning i Veganerpartiet til at åbne den platform op, som partiet har arbejdet for at etablere siden 2018. Partiet afventer nu godkendelse hos Indenrigs- og Boligministeriet, som færdigbehandler ansøgningen 31. august.

- Vi og vores medlemmer har fået nok af den måde, som dele af landbruget drives på. Pesticider og gylle spredes i enhver afkrog af landet, og dyrene behandles så groft, at det ikke er til at forstå. Alle, der vil indgå i et samarbejde om at ændre den retning, vil vi gerne stå side om side med. Vi er meget utilfredse med, at det store grønne mandat, som blev givet ved sidste valg, ikke har skabt den forandring, som er nødvendig, beskriver Lærke Skovbjerg, hovedbestyrelsesforperson i Veganerpartiet, afstemningen i partiet.

Grøn Alliance vil efter godkendelsen få bogstavbetegnelsen G.

Læs også