Minister roser andelsselskab efter besøg

Efter et veloverstået Folkemøde på Bornholm satte fødevare-, landbrugs- og fiskeriminister Jacob Jensen mandag kurs mod fastlandet – nærmere bestemt Vestjyllands Andels hovedkontor i Herning.

Her blev han modtaget af bl.a. CEO Steen Bitsch, som gav ministeren et indblik i selskabets udvikling af lokalt producerede proteiner, recirkulation af restprodukter fra fødevareindustrien og store engagement i biogasindustrien. Derudover blev det til en god snak om potentialet for CO2-indlejring og fremtidens bud på større såkaldt kaskadeudnyttelse af biogen CO2.

- Det er spændende at se, hvordan Vestjyllands Andel er med til at udvikle forskellige nye løsninger på klimaudfordringerne. De arbejder både med nye alternative proteiner og landbrugets bidrag til den grønne omstilling af energiproduktionen. Det er vigtigt, at vi har innovative folk og virksomheder som dem.

løbet af de seneste fem år har Vestjyllands Andel investeret og engageret sig massivt i den grønne udvikling af dansk landbrug. Derfor glæder det også Steen Bitsch, at de forskellige CO2-reducererende initiativer giver så meget genlyd i branchen, at de i flere tilfælde har tiltrukket sig opmærksomhed fra Christiansborg.

Læs også