Nu er Nationalpark Kongernes Nordsjælland officielt åbnet. Indvielsen skete for nylig på engen mellem Esrum Kloster og Møllegård med deltagelse af blandt andre Dronning Margrethe, miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og formanden for bestyrelsen for Nationalpark Kongernes Nordsjælland, gårdejer Carl Frederik Bruun, Esromgård.
Esrum Kloster, med direktør Arne Kvist Rønnest i spidsen, og Miljø- og Fødevareministeriet, havde indbudt til en sand folkefest i forbindelse med indvielsen og det blev det.
Overalt ved Esrum Møllegård var der boder og arbejdende værksteder, og et stort publikum var mødt op i det gode vejr for at hilse på dronningen, høre de forskellige indvielsestaler og udråbe et nifoldigt leve for nationalparken.
 

Gammel drøm realiseret

Carl Frederik Bruun udtrykte i sin tale glæde over, at de fem kommuner i samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriet er kommet i mål og har realiseret en gammel drøm og vision fra 2005.
Han konstaterede samtidig, at netop i Nordsjælland har man nogle af de stærkeste aftryk af kongemagten gennem tiderne, hvorfor navnet på parken er velvalgt.
- Min vision er, at når man tænker Nationalpark Kongernes Nordsjælland, så tænker man Nordsjælland – og omvendt.
Videre udtrykte Carl Frederik Bruun et ønske om, at borgere, lodsejere og alle andre, der har lyst, vil være med til at forme og give nationalparken dynamik.
Carl Frederik Bruun glædede sig tillige over, at nationalparken er blevet en realitet, skabt på frivillig bases, og at flere end 300 lodsejere har støttet op om parken
 

Dronningen improviserede

Størst bifald på dagen modtog Dronning Margrethe, der først afslørede logoet for Nationalpark Kongernes Nordsjælland, inden hun lidt improviseret indtog talerstolen.
Derfra fandt majestæten det spændende, at netop det landskab og det område, som hun selv havde tilbragt mange dage om året gennem mange år, nu bliver foldet ud som nationalpark.
Samtidig konstaterede dronningen, at mennesket gennem tiden har sat sig sine spor og skabt kulturlandskabet.
- Når jeg ser mig rundt her i dag, er jeg ikke i tvivl, og vi kan alle se det, som H. C. Andersen så rigtigt sagde: Der er et yndigt land, lød det fra dronningen.
Herefter bølgede bifaldet mellem kloster og møllegård, inden 12 hvide duer symbolsk blev sluppet fri.

Læs mere på den gratis app – Landkiosken, eller i næste uges udgave af LandbrugØst
Politik