Tættere på målet om hurtigt internet i hele landet

Landdistrikternes Fællesråd er begejstrede over udsigterne til bredbåndspuljens forlængelse i 2020.

I 2019 er 93 procent af Danmark nu dækket af hurtigt internet. Og nu er der håb om at få de sidste områder med. Socialdemokratiet har således efter længere tids tøven meldt ud, at partiet ønsker at forhandle flere millioner til bredbåndspuljen ind i finansloven 2020. Noget, som flere andre partier i Folketinget også tidligere har meldt ud.

Udmeldingen fra Socialdemokratiet kommer efter, at Energistyrelsen i fredags i sin evaluering af Bredbåndspuljen har konkluderet, at den er et nyttigt redskab i bestræbelserne på at nå målsætningen om, at alle boliger og virksomheder skal have adgang til hurtigt bredbånd.

- Vi har aldrig været imod bredbåndspuljen, men vi har sagt, at vi ville vente på evalueringen, før vi tog stilling til puljens fremtid. Vores fornemste opgave er jo at sikre, at skatteydernes penge bruges så effektivt som muligt, siger Socialdemokratiets teleordfører Kasper Roug til danskekommuner.dk.

Hos Landdistrikternes Fællesråd er der stor tilfredshed med udsigterne til, at bredbåndspuljen fortsætter.

- I bund og grund står udviklingen og falder med det her; kommer der bredbåndsforbindelser til de resterende områder eller ej? Projektet er omkostningsfuldt, så det vil ikke være muligt at få hurtigt bredbånd til alle husstande og virksomheder. Det kan ikke passe, at områder skal afkobles udviklingen på den måde – men det er, hvad vi alt for ofte oplever i landdistrikterne, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Puljen til bredbånd blev oprettet i 2016 i bestræbelserne på at få bedre dækning til de adresser, hvor det kommercielle marked ikke kommer til at række. I 2015 var 82 procent af landet dækket af hurtigt bredbånd, hvilket i 2019 altså er vokset til hele 93 procent.

ege

Læs også