Veganerparti er halvvejs med vælgererklæringerne

Parti, der er særdeles kritisk over for dansk landbrug, har nu samlet over 10.000 godkendte vælgererklæringer, og står nu med gode muligheder for at blive opstillingsberettiget til næste Folketingsvalg.

Mulighederne for, at der er endnu et nyt parti at stemme på ved næste Folketingsvalg, stiger i øjeblikket kraftigt. Veganerpartiet, der i landmandskredse er mest kendt for, at en af partiets stiftere sidste år  blev politianmeldt for at have trængt ind på en svineejendom på Falster midt i en livetransmission på Facebook, er således halvvejs i indsamlingen af vælgererklæringer. 

Partiet har pr. 6. januar indsamlet 10.454 ud af de 20.182 påkrævede underskrifter. 

- Det er intet mindre end fantastisk at mærke folks opbakning til partiet og det paradigmeskifte, vi står for. Der er en stigende interesse i at behandle vores medmennesker, dyr og klima bedre, end vi gør – derfor kommer vi til at lykkes med projektet i 2020, siger Michael Monberg, forperson for Veganerpartiet i en pressemeddelelse.

Fra partiet lyder det, at Veganerpartiet vil indføre et paradigmeskifte i den måde, vi tænker politik på. Fra Veganerpartiet lyder det, at tankegangen i dag i politik sætter mennesket i centrum for de politiske beslutninger.

- Borgere betragtes hovedsageligt som forbrugere, og dyr betragtes som råvarer eller forbrugerprodukter – det skal vi stoppe med, siger Michael Monberg.

Også økonomi og socialpolitik

Partiet har for nyligt også udvidet sine visioner på økonomi- og socialområdet. På økonomiområdet mener partiet blandt andet, at økonomisk vækst ikke bør prioriteres på bekostning af natur, dyr og mennesker. På socialområdet mener partiet, at alle har ret til en retfærdig andel af Jordens og samfundets ressourcer – især sårbare grupper: mennesker, der har behov for pleje og hjælp, og dyr, der bebor jorden sammen med os.

- Vi stiller op, fordi der er en reel brug for ændringer på den måde, vi ser hinanden, dyr og vores natur som uudtømmelige ressourcer. Det er ikke længere drømmetænkning – næste år bliver vi opstillingsberettiget, siger Michael Monberg.

ege

Læs også