L&F presser på: Vil have Reglone-tilladelse nu

Trods længere tids forhandlinger mellem Miljøstyrelsen og Landbrug & Fødevarer, er der endnu ikke udstedt en tilladelse til at bruge planteværnsmidlet Reglone. Og det frustrerer viceformand i L&F, Thor Gunnar Kofoed.

Tidligere i 2020 blev tilladelsen til at bruge planteværnsmidlet Reglone inddraget, hvilket vil skabe problemer med manglende nedvisning i markerne. Og det skaber stor frustration hos især kartoffelavlere. 

Derfor er Landbrug & Fødevarer gået i forhandlinger med myndighederne om at få en tilladelse til at man kan bruge Reglone på markerne. Men den tilladelse er endu ikke kommet, og det skaber frustrationer hos landbrugsorganisationen.

- Det er kritisabelt, at vi endnu ikke har fået en tilladelse til at bruge et så vigtigt plantebeskyttelsesmiddel. Vi er i tæt kontakt med ministeriet og presser fortsat på for en tilladelse, så kartoffelavlerne kan gå høsten i møde med ro i maven, siger viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.

Han oplyser, at L&F's førsteprioritet er at få en tilladelse til brugen fra ministeriet.

- Vi har foreslået flere løsningsmodeller og foranstaltninger, som også tager hensyn til ministeriets ønsker. Derfor er det frustrerende, at man endnu ikke er kommet os i møde, så vi kan få skabt ro om kartoffelhøsten i år, siger han og fortsætter:

- Vi kæmper videre, uret tikker og ingen er mere opmærksomme på problemstillingen end os. 

Ifølge kartoffelbranchen findes der ikke noget brugbart alternativ til Reglone, der gerne må bruges hos udenlandske konkurrenter.

Læs også