Netværk giver ro i hverdagen

Mange personaleansvarlige i landbruget mangler en kollegafunktion i deres hverdag. Det skal særlige netværksgrupper være med til at gøre op med

Fordi mange personaleansvarlige ofte står alene med ledelsesopgaven ude på de enkelte bedrifter, vil der for mange være stor værdi i at deltage i særlige grupper for personaleansvarlige.

Her vil man nemlig kunne dele både udfordringer og de gode historier. Det mener Anna Kjær, løn-, HR- og ledelsesrådgiver i Velas, som står bag en række netværksgrupper for personaleansvarlige i landbruget.

- De, der står med personaleansvaret selv, mangler en kollegafunktion i hverdagen. De har ikke nogen at læne sig op ad. Når de deltager i netværksgrupper, får de mulighed for at spejle sig i ligesindede. De kan simpelthen snakke med nogen, som står med præcis samme bekymringer som dem selv, siger hun.

De foreløbige erfaringer med grupperne viser, at deltagerne i stor udstrækning gør brug af hinanden.

- Deltagerne er rigtig gode til at dele med hinanden – både succeser og udfordringer. For mange er det en stor mundfuld at have medarbejdere ansat og at skulle lede dem. Der er meget lovgivning, der skal overholdes, og der er det bare rigtig rart for dem at have nogen at læne sig op ad, fortæller Anna Kjær.

- De skal gerne komme hjem fra møderne med idéer og værktøjer, som de kan gøre brug i deres af dagligdag. Så de f.eks. bliver klogere på, hvordan man kan arbejde med at nedsætte antallet af sygedage, eller hvordan man beregner store bededagstillægget og informere sine medarbejdere om det, siger hun videre.

I grupperne bliver der især talt og debatteret om de ting, som kan give anledning til hovedbrud på bedrifterne. Det kan være løn og overenskomster, ansættelseskontrakter, planlægning af arbejdstid og motivering af medarbejdere.

- Vi gør meget ud af, at deltagerne går hjem med større klarhed over lovgivning og regler, så når der f.eks. kommer en ny lov om tidsregistrering, finder deltagerne ud af, hvordan de kan implementere lovgivningen på deres bedrift, og hvilken betydning den konkret har, fortæller Anna Kjær.

Hvis du har lyst til at blive en del af en netværksgruppe for personaleansvarlige i landbruget, har du muligheden, når Velas fra 13. juni og året ud afholder møder både fysisk og online. Se mere på www.velas.dk

Læs også