Ny bog om lejeloven

Bogen »Udlejning af boliger« omfatter en gennemgang af lejeretten – skrevet til alle, der udlejer enten én eller flere boliger.

Lejeboligområdet er komplekst og fyldt med regler. I en ny bog, »Udlejning af boliger«, der udkom midt i oktober, guides udlejere og andre interesserede på en praktisk og let forståelig måde gennem de grundlæggende og væsentligste emner inden for boligudlejning.

Bogen er desuden en af de første bøger om udlejning, som tager afsæt i den nye lejelov, der trådte i kraft i sommer. Forfatterne bag arbejder alle professionelt med lejeret, men supplerer med deres forskellige indgangsvinkler hinanden og sikrer, at bogen trods sin lettilgængelige form ikke bliver unuanceret.

- Reglerne om udlejning af boliger er komplicerede, og der er mange faldgruber, som man skal have kendskab til, hvis man som udlejer vil være sikker på at overholde lejeloven, lyder det fra de tre forfattere, Patrick Viggo Møller, Daniel Skov og Ramin Salek, som tilføjer:

- Bogen er fyldt med eksempler, så lovgivningen bliver mere håndgribelig for læseren, og i bogen gives der et væld af korte, præcise anbefalinger til udlejere. Dernæst afliver bogen en masse myter, der ikke har hold i virkeligheden. Det er eksempelvis myten om, at en bolig kun må udlejes tidsbegrænset i maksimalt to år.

Mere viden styrker alle

»Udlejning af boliger« er udgivet i et samarbejde mellem EjendomDanmark og Danske Udlejere. Begge organisationer glæder sig over, at branchen nu har adgang til mere viden.

- Det kan være svært i praksis at udleje en bolig – uden at ramme skævt og overse nogle af de mange regler, der gælder, siger juridisk direktør Lena Hartmann, EjendomDanmark.

- Derfor er det, fortsætter hun, en stor gevinst for branchen, når vi kan stille en bog som denne til rådighed. Den formår nemlig at oversætte regeljunglen uden at fagligheden går tabt.

De samme positive toner lyder det fra Danske Udlejere:

- Der er desværre mange snubletråde inden for lejeretten, og det kan få store økonomiske konsekvenser for den enkelte udlejer, hvis reglerne bliver overtrådt, siger formand Keld Frederiksen blandt andet.

Læs også