Rekordresultater hos DLG

2021 bød på markant fremgang for DLG-koncernen, der efter skat landede på 733 millioner kroner.

Det lyder snart som en gammel sang, men Dansk Landbrugs Grovvareselskab, DLG, har endnu engang leveret et årsregnskab i rekordkategorien.

2021 bød således på markant fremgang for DLG-koncernen, der efter skat landede på 733 millioner kroner, hvilket svarer til en indtjeningsvækst på 22 procent i forhold til 2020. 

Ikke mindst det tyske marked fortsætter med at bidrage markant til både top- og bundlinjen i koncernen. Med en samlet omsætning på 38 milliarder kroner henter DLG hele fem milliarder kroner i toplinjevækst og 12 procent indtjeningsvækst alene på det tyske marked – og det er til trods for de for tiden stærkt stigende råvare- og energipriser.

- Der har været vækst på både top- og bundlinje. Vi driver ikke noget, der ikke giver penge. Bredden i vores forretningsmodel viser igen sin styrke. Vi har indfriet vores økonomiske og strategiske ambitioner. Bredden i vores forretning har bragt os styrket gennem strategiperioden, pointerede koncernchef Kristian Hundebøll.

Historisk stor udbetaling

Hos Kristian Hundebøll står det klart, hvad der ligger til grund for endnu et år med rekordresultater. 

- Den øgede indtjening er et resultat af det strategiskifte, vi foretog med »Leading the Way« i 2017. Regnskabet vidner om en sund og solid forretningsportefølje, hvor alle områder bidrager til det flotte resultat. 

- Jeg glæder mig især over en klar forbedring af vores indtjeningsevne, som vi nu for fjerde år i træk har styrket betydeligt, lød det fra Kristian Hundebøll.

Som følge af de flotte resultater har DLG også godkendt en historisk stor udbetaling til ejerne på 173 millioner kroner.

Den samlede overskudsdeklarering for den fem-årige strategiperiode, Leading The Way 2021, lyder nu på 639 millioner kroner, og er 39 procent mere end i den forrige strategiperiode, der løb fra 2012-2017.

Læs også