Stor donation til Lille Vildmosecentret kommer landbrugselever til gavn

Fonden Lille Vildmosecentret har fået en donation på 104.000 kroner fra LB Foreningen i Region Nordjylland. Pengene skal gå til at uddanne landbrugselever og elever på gartner-/naturplejeuddannelsen i en større forståelse for naturen, landbrugsproduktionens effekt på dansk natur samt den danske forbrugers indflydelse på og ønsker til fremtidige fødevarer.

I sidste måned fik Fonden Lille Vildmosecentret overrakt en donation på 104.000 kroner fra LB Foreningen i Region Nordjylland.

Med donationen har Fonden Lille Vildmosecentret fået mulighed for at lave en række besøg for elever på landbrugsskoler, der giver dem større indsigt, og inviterer til debat om landbrugsproduktionens effekt på dansk natur samt den danske forbrugers indflydelse på og ønsker til fremtidige fødevarer.

Lille Vildmosecentret ønsker med projektet at oplyse kommende landmænd og gartnere om vigtigheden af samfundsdebatten. Centret ønsker at være med til at uddanne og oplyse eleverne, så de aktivt og konstruktivt kan deltage i samfundsdebatten med en grundig og alsidig faglig viden.

Brug for oplyst debat

- Den flotte donation fra LB Foreningen giver os mulighed for at give eleverne et bedre udgangspunkt for at forstå landbrugets effekt på den danske natur. Vi giver dem nogle helt konkrete billeder på, hvordan uberørt natur kan se ud og giver samtidig et godt afsæt for en debat om forbrugerønsker, landbrugsudvikling, og hvordan det påvirker landskabet og naturen, siger Jakob Konnerup, konstitueret direktør i Lille Vildmosecentret.

I LB Foreningen er man glade for at kunne være med til at støtte arbejdet i Lille Vildmosecentret:

- Der er ingen tvivl om, at biodiversitet og bæredygtighed fylder meget. Vi har brug for, at vi får en oplyst og nuanceret debat om, hvad landbrugsproduktion betyder. Derfor er vi også meget glade for at kunne støtte, at man i Lille Vildmosecentret tager fat i fremtidens landmænd og får sat fokus på, hvorfor den debat er så vigtig, og hvordan man kan kombinere hensynet til naturen og hensynet til økonomien, siger Kristian Obenholt, delegeret i LB Foreningen og medlem af uddelingsrådet i Region Nordjylland.

Et skolebesøg i Lille Vildmose

Lille Vildmosecentret åbner muligheden for at lave en række besøg for elever på landbrugsskoler. Besøgene indeholder blandt andet:

• Oplæg om landbrugs- og tørveproduktion som nødvendig indtægtskilde versus samfundets generelle ønsker om mere naturgenopretning, naturpleje og CO2-reduktion

• Guidet bustur med fremvisning af naturgenoprettede landbrugs- og tørvegravningsarealer samt udpegning af fremtidige klima-lavbundsarealer på nuværende landbrugsarealer

• Elevernes egne ønsker til og viden om fremtidig landbrugsproduktion og salg af fødevarer

• Debat om fremtidig landbrugsproduktion versus forbrugerens ønske om økologi, dyrevelfærd, biodiversitet og CO2-reduktion – kan gode hensigter og fornuftig økonomi kombineres?

Om Lille Vildmosecentret

Lille Vildmosecentret er med sin beliggenhed midt i Lille Vildmose det naturlige udgangspunkt for besøg i mosen. Centret er et spændende natur- og kulturhistorisk oplevelsescenter med blandt andet interaktiv udstilling, naturskole, ørnesimulator, biograf samt en hyggelig café.

Lille Vildmosecentret står for den daglige formidling til mosens gæster og centret får hjælp af en større gruppe på 35 frivillige. Lille Vildmose besøges hvert år af op mod 150.000 gæster. Centret naturvejledere gennemfører hvert år aktivitet og naturformidling for 15.000-20.000 gæster.

Om LB Foreningen

LB Foreningen er ejet af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, med over 440.000 medlemmer. De mange tusinde medlemmer repræsenteres af 70 delegerede valgt af medlemmerne over hele landet. De står blandt andet for velgørende uddelinger i deres regioner.

LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring og Bauta Forsikring. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring.

LB Foreningen i Region Nordjylland repræsenteres af ni delegerede, der er valgt blandt de cirka 35.000 medlemmer i regionen. De repræsenterer medlemmer i Runa Forsikring, Bauta Forsikring og Lærerstandens Brandforsikring. LB Foreningen i Region Nordjylland uddeler hvert år en million kroner til en række forskellige formål i regionen.

Læs også