Minimum 200 legater inden for landbrug

Søren Hjort Madsen står bag firmaet Fundraising.how, som er en rådgivningsvirksomhed med speciale i legater og fonde.

Tilbage i 2014 etablerede Søren Hjort Madsen firmaet Fundraising.how, som er en rådgivningsvirksomhed med speciale i legater og fonde til studerende, virksomheder og organisationer.

Fundraising.hows største kundegruppe er de studerende. Søren Hjort Madsen rådgiver unge inden for alle studieretninger, men har en særlig interesse for landbrugserhvervet.

- Landbrugsområdet er unikt. Der er rigtig mange legater og fonde at søge både for de studerende, men også de enkelte landbrugsvirksomheder, fortæller Søren Hjort Madsen, som vurderer, at der minimum er 200 legater og fonde inden for landbruget.

Skræddersyet legatliste

Virksomheden hjælper den enkelte med at finde relevante legater, og første step er en analyse af ens profil. Her bliver der tager højde for over 200 parametre, med alt fra ens køn, bopæl, uddannelsesretning og så videre.

Analysen snakker sammen med Søren Hjort Madsens kæmpe database, som indeholder over 15.000 legater og fonde.

I takt med at flere og flere kriterier kommer ind om for eksempel den studerende, skæres ikke-relevante legater fra, hvorefter der er en skræddersyet legatliste klar.

Sammen med listen følger Søren Hjort Madsens kommentarer til, hvordan man kan komme i betragtning til det enkelte legat på baggrund af analysen af ens profil. Herudover er der ansøgningsfrister, kontaktinformationer og andre relevante oplysninger.

Udbyder pakkeløsninger

Rådgivningen ved Fundraising.how udbydes i en Standard- eller en Premiumpakke.

Standardpakke består af en analyse af ens profil samt en skræddersyet legatliste. Andre vælger Premium-pakken, som foruden en analyse af ens profil og en legatliste, består af hjælp til ansøgningen og en times online-rådgivning.

- Det er forskelligt fra legat til legat, hvordan de skal søges. Nogle har et online ansøgningssystem, hvor man ansøger elektronisk, ved andre downloader man et ansøgningsskema på en hjemmeside, mens andre igen skal ansøges via e-mail eller almindelig post, forklarer Søren Hjort Madsen.

Efter indsendt ansøgning, gælder det om at være tålmodig. Der kan godt gå flere måneder, inden der kommer svar.

Midtjyde i Georgien

Selvom 37-årige Søren Hjort Madsen er midtjyde, foregår mange af hans arbejdsdage langt udenfor landets grænser, som i dag, hvor han netværker og udvikler virksomheden fra Georgien.

Kundekredsen er primært dansk, men der er også kunder fra både Sverige og Norge.

Fundraising.how har modtaget omkring 250 online anbefalinger fra kunder, har over 15.000 danske legater og fonde i databasen og har fået tilsagn om legater til kunderne på langt over 10 millioner kroner på de knap 10 år, virksomheden har eksisteret.

Læs også