Kontrakttegningen er i gang

Af Christina Bøje, agronom, Agricenter Danmark.

Der er plads til flere marker med sukkerroer i 2019, lyder det fra Nordic Sugar, og det er muligt at øge allerede tegnede arealer, eller begynde som ny dyrker.

Sukkerroer har igennem de seneste år vist sig som den mest stabile afgrøde og med de nugældende priser og dyrkningsforhold, er sukkerroer fortsat et godt alternativ til de traditionelle sædskifteafgrøder. 
Nordic Sugar betaler for transporten af de rene roer i op til 80 kilometers afstand fra fabrikken i Nykøbing Falster. Er afstanden længere, betaler dyrkeren selv for den del af transporten. Men selv ved større afstande vil sukkerroer være konkurrencedygtige i sædskiftet. 
Det har interessen til kommende kampagne vist, da Nordic Sugar fik en del nye sukkerroedyrkere på Sjælland, som har længere til fabrikken end de 80 kilometer.
Hvis man er interesseret i at dyrke sukkerroer, er man velkommen til at kontakte Agricenter DK ved Nordic Sugar. På hjemmesiden www.sukkerroer.nu kan man udover kontaktoplysninger finde oplysninger om roernes fordele og dyrkningsforhold i øvrigt.

Artiklen er at finde i LandbrugØst nummer 31, der udkommer torsdag den 2. august.

Læs også