bannerPos

Tjener behandlingen sig hjem?

Lene Jensen, LVK Dyrlægerne, vurderer, at for mange kalveproducenter ikke får pengene hjem for deres vaccinationer, mens man flere steder også bør overveje, om antibiotika-behandling risikerer at ødelægge mere, end den gavner. Arkivfoto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
10-12-2019 08:23
For mange kalveproducenter bruger vacciner, der ikke tjener sig hjem, mens antibiotikabehandling i mange tilfælde også kan tåle at blive genovervejet, vurderer dyrlæge Lene Jensen, LVK Dyrlægerne.

Det er svært at sammenligne sin egen slagtekalvebesætning med naboens, konkluderede kvægdyrlæge Lene Jensen, LVK Dyrlægerne, da hun forleden gjorde en flok slagtekalveproducenter klogere på sundhed i kalveproduktionen som et led i en række kursusdage arrangeret af Slagtekalverådgivning ApS.

- Derfor kan det også være, at man ser sin nabo have god effekt af en vaccine, mens man ikke selv får noget ud af den. Det kommer helt a

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.

Manglende service på foderblanderen kan koste to kg mælk pr. ko dagligt

Man glemmer ofte, at 50-60 procent af alle omkostningerne i mælkeproduktionen går igennem fuldfoderblanderen. Ifølge rådgiver ofrer nogle mælkeproducenter ikke blanderens service nok fokus.
Side 1 af 1897 (37925 artikler)Prev1234567189518961897Next