Døde smågrise i København: - Fuldstændig usmagelig aktion

Mens TV2 har filmet, har personer natten til mandag kørt rundt på Sjælland for at finde døde smågrise. Herefter er grisene spredt flere steder i København. Sektordirektør i L&F Christian Fink Hansen er fortørnet.

Døde smågrise blev natten til mandag lagt flere steder i København. Grisene havde personerne afhentet foriden på sjællandske svinebedrifter.
Døde smågrise blev natten til mandag lagt flere steder i København. Grisene havde personerne afhentet foriden på sjællandske svinebedrifter.

- Vi ved ikke, hvor de har fået grisene fra.

Sådan lyder det fra Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion, om den aktion, som en gruppe dyreaktivister foretog natten til mandag flere steder i København.

Her blev døde grise placeret ved Politikens Hus, DR-Byen, Landbohøjskolen og Axelborg. Ifølge TV2 som på sin hjemmeside skriver, at man var med ude at filme aktionen, som vil blive brugt til et program, som bliver bragt på TV2 Play, så er grisene placeret for at protestere over for høj pattegrisdødelighed i dansk landbrug.

Fra Christian Fink Hansen lyder det.

- Det er en fuldstændig usmagelig aktion. Vi har i Danmark en af de laveste dødeligheder overhovedet, når det kommer til smågrise. Det har vi fordi, vi har forsket og udviklet vores svineproduktion, så den i dag er den førende i verden.

- Og når man producerer dyr generelt, så vil man altid have en vis dødelighed. Vi arbejder dog altid på at nedbringe den, så den bliver så lav som mulig, siger han.

Direktøren fortæller, at han ærgrer sig over, at han nu skal tage debatten på baggrund af en aktion, hvor der er placeret døde grise midt inde i hovedstaden. Han ved som sagt ikke, hvor grisene kommer fra, men går ud fra, at aktivisterne har været inde på nogle bedrifter for at hente dem.

- Det må være nogle mennesker, der ikke ønsker dialog, der gør den slags. Jeg tager afstand fra de metoder, siger Christian Fink Hansen, der fortæller, at ønsker nogle at tage en dialog, så kan man nemt finde hans telefonnummer på internettet.

Kørt rundt i natten

Ifølge TV2 er det en aktivist ved navn Fabian Vennekilde, som står bag. Og optagelserne af de døde dyr skal bruges til et program, der hedder »Klimakæmperen«. Han oplyser til TV 2, at han og tre andre aktivister natten til mandag har kørt rundt til gårde på Sjælland, hvor de er trængt ind, og har afhentet de døde grise.

- Hvis vi skal få danskerne til at forstå, at vores drikkevand, vores biodiversitet, vores miljø og klima er ødelagt eller i hvert fald på vej til det, bliver vi nødt til at råbe så højt, som vi overhovedet kan, siger Fabian Vennekilde ifølge TV2.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

Læs også

Få friske søer i farestalden med en ændret foderkurve
Projekt peger på klimapotentiale i gylle
Hav dyrlægen med på stuegang i sygestien
Prognose: Mindre okse- og svinekød i EU
Øget fravænningsvægt med hørfrø i sofoderet
Prognose: Fortsat stor kinesisk import af svinekød i 2021