Genetik der sikrer produktive og sunde søer

Robuste grise, lav dødelighed, gode moderegenskaber og en god kødkvalitet. Henrik Bovbjerg lægger ikke skjul på, at han sætter pris på de avlsmål, som Topigs Norsvin har målrettet avlen efter. Det er også baggrunden for, at valget faldt på netop den genetik, da Bovbjerg Økologi blev startet op i 2017.

- Det ser bare godt ud, og så er det en fed måde at passe grise på. Vi får set årstiderne, lyder det fra Henrik Bovbjerg, der er direktør og medejer af Bovbjerg Økologi A/S, som han på Give-kanten har bygget op sammen med sin forretningspartner, Bertel Hestbjerg. Fotos: Camilla Bønløkke. Fravænningsklare muskuløse smågrise på godt 30 kg, får støvet til at hvirvle, når de drøner på tværs af faremarken. En TN70-so med 16 velfungerende patter er ikke et særsyn for racen. Mælkebaren er åben – også selvom grisene har passeret de 30 kg. Ifølge Henrik Bovbjerg vejer pattegrisene i gennemsnit 250-300 gram mere ved fødsel end grise fra dansk genetik. Kun en lille procentdel vejer under et kg. ved fødsel.

En flok fravænningsklare muskuløse smågrise på godt 30 kg får støvet til at hvirvle, når de 10 uger gamle grise kækt drøner på tværs af faremarken hos Bovbjerg Økologi. At tilvæksten drøner lige så stærkt derud af, er der ingen tvivl om.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også