Svinenoteringen holder skansen i sløvt marked

Noteringen for slagtesvin holder sig på 10,70 kroner i den kommende uge.

Temperaturen på det europæiske marked for grisekød er et spejlbillede af det danske sommervejr. Det er på ingen måde godt, men omvendt kunne det også værre dårligere. Således melder Danish Crown, at noteringen for slagtesvin holder sig på det nuværende niveau på 10,70 kroner, mens noterignen for søer stiger 30 øre til 7,00 kroner. 

- Markedet er sløvt og ude af balance, så der bliver hele tiden forhandlet om priserne, men den seneste uge har der været spæde tegn på en smule stabilitet, uden at markedet på nogen måde er godt, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Mens priserne på skinker forsat er udfordret, og efterspørgslen på kamme og bacon er moderat, så har priserne på forender, bove og nakker stabiliseret sig lidt.

- Hele Europa kigger mod Tyskland, hvor der nærmest er åben krig om prisen på de levende grise. Slagterierne kører på tredje uge med en såkaldt hauspreis på op til minus 60 øre på noteringen. Derfor afventer indkøberne, om den tyske notering bliver presset yderligere ned, eller udbuddet falder, så priserne stabiliseres i Europa, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er i Kina fortsat i et lavt gear, mens salget til Japan og det øvrige Asien er stabilt.

Øget tilmelding giver udsættelser

Tilmeldingen til indeværende uge blev en anelse højere end prognosen, og med den slagtekapacitet, der har været til rådighed, betyder det, at der bliver behov for at udsætte omkring 50.000 grise til uge 28.

Næste uges tilmelding er af samme størrelse, og forventningen er derfor, at der vil blive behov for at udsætte 60.000 grise til uge 29.

For søernes vedkommende udsættes der 44 søer til uge 28, og med en forventede tilmelding, vil der skulle udsættes omkring 150 søer til uge 29.

Læs også