Polte skal have gode ben

Ø-Vet understreger i et nyhedsbrev, at polte skal have klove og flot benstilling. Baggrunden er, at dyrlægerne ser benproblemer hos gylte og unge søer i flere besætninger.

- I flere besætninger oplever vi gennemgående problemer med holdbarheden af led og ben hos gylte og unge søer. Det har en negativ effekt på produktionsøkonomien, velfærden og medicinforbruget.

Sådan lyder det fra dyrlægerne hos Ø-Vet i deres seneste nyhedsbrev.

Ifølge dyrlægerne kan årsagerne være mange, herunder eksempelvis infektioner og mangelfuld rettidig behandling af disse samt mangelfuld polteselektion.

- Som tidligere understreget er det nemlig altafgørende, at der vælges polte med gode klove og en flot benstilling, lyder det i meddelelsen, hvor der samtidig påpeges, at det ikke altid er hele forklaringen, og i visse besætninger kan man fatte mistanke til kvaliteten af ledbrusken.

Ledbrusken kan undersøges ved obduktion og/eller ved indsendelse af led til laboratoriet.

- Såfremt man fatter mistanke til, at problemerne kan være relateret til selve knoglerne og ledbrusken, kan man forsøgsvis tilsætte ekstra calcium og fosfor til foderet, skriver Ø-Vet endvidere, hvor anbefalingen lyder på en øget mængde på 25 procent.

Læs også