Danish Crown hæver svinenotering

- Vi arbejder over en bred front på at få flyttet priserne til et niveau, der kan generere en afregning for grisene, som matcher vores ejeres omkostninger ved produktion af grisene, lyder det fra kommerciel direktør.

Mens det europæiske marked for fersk grisekød befinder sig i et vakuum, så løftes priserne på eksporten ud af Europa. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

Således hæver slagteriet noteringen for slagtesvin med 20 øre til 11,10 kroner pr. kg i uge 20. Noteringen for søer er uændret.

- Vi arbejder over en bred front på at få flyttet priserne til et niveau, der kan generere en afregning for grisene, som matcher vores ejeres omkostninger ved produktion af grisene. Vi lukker i øjeblikket nye kontrakter til bedre priser på den del af vores eksport, som går ud af EU, og det er positivt på et tidspunkt, hvor efterspørgslen i Europa ikke er overvældende, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

God efterspørgsel

Der er fortsat en god efterspørgsel på bacon, nakker og brystflæsk. Bove, kamme og mørbrad afsættes stabilt, mens priserne på forender og skinker er under pres.

- Vi lykkes i øjeblikket med at begrænse andelen af delstykker og udskæringer med ben, som skal sælges fersk i Europa. Det giver os en større fleksibilitet i vores afsætning, og det er med til at forbedre vores muligheder for at få højere priser for vores varer, siger Kasper Lenbroch.

Eksporten ud af Europa er bredt funderet med Japan, Australien, USA og Sydkorea, som de vigtigste markeder, sammen med Kina, hvor interessen dog i øjeblikket er begrænset til de klassiske Kinavarer.

Udsætter over 100.000 svin

Ifølge Danish Crown har tilmeldingen til indeværende uge været en smule højere end forventet, og med den slagtekapacitet, der har været til rådighed, betyder det, at der bliver behov for at udsætte cirka 105.000 grise til uge 20.

- Den forventede tilmelding til næste uge er af samme størrelse, og det betyder, at der forventeligt skal udsættes cirka 70.000 grise til uge 21, skriver virksomheden om slagtesituationen.

Slagteriet opfordrer til at tilmelde til mandag og tirsdag i uge 22 i god tid af hensyn til planlægning omkring helligdage.

Læs også