Seminar har tarmsundhed på dagsordenen

Tarmsundhed og produktivitet hænger sammen. Med et seminar ønsker European Protein at hjælpe producenter til en højere produktivitet hos søerne.

»Øg sundheden for dit sohold« er overskriften på det seminar, der afholdes af proteinproducenten European Protein den 3. maj klokken 12 til 17 i Messe C i Fredericia.

Seminaret byder på et program, hvor so- og smågriseproducenter kan få svar på, hvordan tarmsundhed er koblet til produktivitet, og hvordan foder kan bidrage til en bedre tarmsundhed.

Sundhedsdata fra 35 besætninger

European Protein fortæller i en meddelelse, at de igennem de sidste to år sammen med flere end 35 besætninger og Københavns Universitet, har arbejdet på at kortlægge, hvordan grises tarmsundhed og produktivitet kan forbedres gennem fodring.

Projektet har registreret tarmsundhedsdata for grise, og omfatter test af gødning, blod, produktionsparametre og foderoptimeringer. Prøverne er taget før fodring af fermenteret raps og tang (EP199) til polte, drægtige og diegivende søer og undervejs efter fem og ni måneders fodring af EP199.

De første resultater fra projektet er nu klar til præsentation, hvilket er baggrunden for, at proteinproducenten inviterer alle interesserede svineproducenter til at lære mere om tarmsundhed.

Resultater og erfaringer

Seminaret kommer rundt om resultaterne af tarmprojektet fra alle sider af.

De forskningsmæssige resultater fremlægges af professor Dennis S. Nielsen fra Københavns Universitet. Dyrlæge Jesper Sanden fra Porcus-dyrlægerne fortæller om de konkrete cases, hvor dyrlægerne har gjort brug af foder til at løse sundhedsudfordringer, mens foderrådgiver Pia Sørensen har opsamlet læring fra staldgangen.

Endelig fortæller deltagende svineproducenter om deres erfaringer, og om, hvordan de arbejder med tarmsundhed i hverdagen.

Deltagelse er gratis for svineproducenter, men kræver tilmelding.

Læs også