- Hvad er fiber, og hvor kommer det fra? Det har Simone Husballe Rasmussen fra Hamlet Protein en god forklaring på, ligesom hun her giver et indblik i fibrenes rolle i fremtidens foderblandinger.
Fiber er traditionelt blevet betragtet som en negativ del af foderet, særligt i smågrisefoder, hvilket blandt andet skyldes en vis usikkerhed i forhold til fibers ernærings- og sundhedsmæssige egenskaber.
- Denne usikkerhed bunder i, at vi endnu ikke helt forstår hvad fiber er, hvordan det skal måles, og hvad der sker med det i kroppen, forklarer Simone Husballe Rasmussen, der er Trial Coordinator hos Hamlet Protein.
Vil du læse mere?
Prøv 30 dage for 30 kr.
Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.
Allerede abonnent?
Læs mere om Zinkfri fravænning
Nu er det slut med anvendelse af veterinær zink i svineproduktionen. Klik her og bliv klædt på til den nye hverdag i svinestalden.
Læs mere her
Læs mere om Grisekongres
Bliv klædt på til Grisekongres 2023 i ugens tema i Effektivt Landbrug, hvor vi bl.a. dykker ned i sundhed og smittebeskyttelse i besætningen, staldindretning til fremtiden og fokus på fodring og råvarekvalitet.
Læs mere her