Flere fordele ved overfladebehandling af gulve og vægge

Virksomheden PROTECTOS A/S overfladebehandler blandt andet vægge og gulve i stalde. Dels som del af en renovering, dels i forbindelse med nybyg. Fordelene er, ifølge virksomhedens direktør, mange.

- Vi arbejder med alt, hvad der hedder vægge og gulve. Nyt og renovering.

Sådan lyder det fra direktør i PROTECTOS A/S, Keld Axelsen, da avisen fanger ham på farten mellem to landsdele.

- Vi kommer over hele landet. Og med vores efterhånden 12 år på markedet, har vi gode resultater med i bagagen. Det virker, det vi laver, understreger han.

Både renovering og nyt

PROTECTOS A/S laver overfaldebeskyttelse af både nye og eksisterende overflader.

- I stalde har det den fordel, at vægge og gulv bliver mere vaskbare og deraf mindre modtagelige for bakterievækst. I eksisterende stalde, hvor vi renoverer, ser vi ligeledes den effekt, at eksempelvis grisene, har langt færre benproblemer, da gulvene rettes ud og grisene dermed ikke skal stå på ujævnheder eller i huller.

Keld Axelsen påpeger ligeledes, at staldvægge og gulves levetid forlænges.

- Jo mindre styrke, der er behov for, når der vaskes, jo mere nænsomt behandles betonen og deraf mindre slid, forklarer han og fremhæver, at også selve arbejdet går hurtigere.

- Det giver en besparelse i energiforbrug – både fordi højtryksrenseren er i gang kortere tid, men i særdeleshed fordi, der ikke er samme behov for lige så meget udtørring. Beton, der suger mindre, udtørrer hurtigere og dermed spares udgifter til diesel, betonens bindemidler udvaskes også i mindre grad.

Genbrug af byggematerialer

Rent miljømæssigt bidrager produktet dermed også.

- Det er noget, vi tænker over. Det bør vi alle gøre, siger han og fastslår, at produkterne, der benyttes i behandlingerne, er så miljøvenlige som muligt.

- Det gør det muligt, senere hen, at genbruge betonen. Noget vi skal til at tænke langt mere ind i fremtiden, og som vi allerede ser mange stedet uden for landbruget. Når eksisterende bygninger rives ned, skal så mange af materialerne kunne genbruges. Har man sølet bygningen ind i skadelige stoffer, er det ikke en mulighed. Så det undgår vi, siger Keld Axelsen og understreger, at de også vælge danskproducerede midler.

Syrefast cementbaseret løsning

PROTECTOS A/S behandler som nævnt både i nye og eksisterende stalde.

- I eksisterende stalde er betonen slidt. Det giver en anden situation, end når vi behandler i nybyggeri, siger Keld Axelsen.

Han påpeger, at de derfor har en syrefast cementbaseret løsning, hvor de lægger nyt slidlag oven på eksisterende.

- Det gør igen, at arealet bliver væsentlig mere vaskbart med de fordele, der også gælder i nye stalde. Og så ser vi, at ledbetændelse, især ved søerne, minimeres kraftigt. Den jævne overflade gør simpelthen, at soen står mere ret og ikke belaster led på samme måde, som på ujævn, slidt beton.

Hurtig tørretid

PROTECTOS A/S garanterer en tørretid/hærdetid på bare en til to dage, så der er ingen stilstand i forbindelse med opgaven.

Læs også