Årets elev i dansk griseproduktion

Lars Scherring Jessen tager ansvar for egen læring og for teamet. Blandt andet derfor er han Årets elev.

Der var stående applaus til årets vindere. Især de unge elever blev hyldet som fortjent. Årets elev Lars Scherring Jessen sammen med indstiller Dorte Wildenschild, Tummelsbjerg Landbrug ved Gråsten.

I alt tre dygtige unge var nomineret til prisen Årets elev i dansk griseproduktion 2023.

- Han er fagligt stærk og engageret, men også en teamspiller.

Sådan lyder en del af skudsmålet for Lars Scherring Jessen, som tirsdag løb med prisen Årets elev i dansk griseproduktion 2023.

Tager ansvar for opgaven

At prisen er velfortjent, er hans læremester ikke i tvivl om:

- Lars har supergodt humør – alle kan lide ham. Men det, der først faldt mig ind, da jeg indstillede ham til prisen, var, at han tager ansvar for egen læring. Og han tager også rigtig meget ansvar for teamet. Hvis han står for en arbejdsopgave, så sørger han også for, at de andre ved, hvad der skal ske, lyder det Dorte Wildenchild, Tummelsbjerg Landbrug ved Gråsten.

Hyldes for at blive i primærerhvervet

Og Dorte Wildenschilds rosende ord bakkes op af Lars’ lærer fra Gråsten Landbrugsskole, Johanne Marie Mathiasen:

- Vi har peget på Lars til prisen som Årets elev, fordi han er fagligt dygtig, vellidt blandt eleverne, men også blandt os lærere. Ligegyldigt hvilket fag, han møder op til, er han med og vil det gerne. Og det, at han gerne vil blive i primærerhvervet – at han vil ud og passe grise og ikke ud af en eller anden sidegren - det vil vi gerne hylde, lyder det fra Johanne Marie Mathiasen.

I dag arbejder Lars Scherring Jessen hos Langemyregaard i Aakirkeby.

Udover æren kunne Lars tage en præmie med sig hjem på 10.000 kroner.

De andre nominerede

De to øvrige nominerede elever, der hver får 5.000 kroner, er Andreas Ahrndt Laursen, Avlscenter Rønhauge, samt Maiken Skov Engstrøm, Risbjerg Landbrug.

Med prisen Årets elev ønsker Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris at sætte fokus på branchens dygtige elever som blandt andet udviser faglighed, initiativ og nysgerrighed.

Læs mere om Grisekongres

Bliv klædt på til Grisekongres 2023 i ugens tema i Effektivt Landbrug, hvor vi bl.a. dykker ned i sundhed og smittebeskyttelse i besætningen, staldindretning til fremtiden og fokus på fodring og råvarekvalitet.

Læs mere her

Læs også