Bregentved klar til 120.000 slagtesvin

Tirsdag den 18. september indvies FM Pork Langesnage ved Haslev, der er en af i alt fire ens slagtesvineanlæg under Bregentved Gods.

Et kig ind i et af de nye slagtesvineanlæg. Foto: Gråkjær Martin Rindom, direktør i Gråkjær salg, oplyser, at der i projektet er fokuseret på dyrevelfærd og arbejdsmiljø. Foto: Gråkjær

Under navnet FM Pork er Bregentved Gods ved at få færdiggjort FM Pork Langesnage ved Haslev, som er en af i alt fire nye klima- og miljøoptimerede slagtesvineanlæg med en samlet kapacitet på 120.000 slagtesvin.
Tirsdag den 18. september klokken 13.30 klippes den røde snor og dermed indvies slagtesvineanlægget nær Haslev. Det sker med taler af blandt andre godsejer Christian Moltke, Faxes borgmester, Ole Vive, Ringsteds borgmester, Henrik Hvidesten, Gråkjærs direktør, John Gråkjær, og direktør i Gråkjær salg, Martin Rindom.
På åbningsdagen – de første grise sættes ind i slutningen af september – er der åbent hus, og i tidsrummet fra klokken 10 til 20 vil der være mulighed for at opleve hele anlægget og dermed også få indsigt i de sidste nye trends inden for animalsk produktion.
- Der vil være mulighed for at møde branchens ledende aktører inden for de forskellige teknologier, der er en del af moderne svineproduktion, fortæller Martin Rindom, som oplyser, at der i projektet er fokuseret på dyrevelfærd og arbejdsmiljø.


Læs mere om projektet i kommende uges udgave af LandbrugØst, der udkommer torsdag den 13. september.

Facts om FM Pork Bregentved
Byggeriet består af fire ens produktionsenheder på i alt 32.000 kvadratmeter.
Projektet får en kapacitet på 120.000 producerede slagtesvin om året – fordelt over fire separate staldanlæg.
Der er separat foderproduktion på alle enheder med udendørs gastæt opbevaring af råvarer.
Staldene er etableret med fokus på produktionsøkonomi, arbejdsmiljø og logistik. De fire anlæg giver mulighed for benchmarking af produktionen.
Der har i udvælgelsen af såvel produkter som leverandører været lagt særligt fokus på holdbarhed samt drift- og vedligeholdelsesomkostninger.
De fire anlæg – alle ApS og under navnet FMP – Turebylille (Turebylille), Eskildstrup (Ringsted), Sofiendal (Haslev) og Langesnage (Haslev).


 

 

Læs også