SLAGTESVIN Med øget dækningsbidrag burde der nu være endnu bedre motivation for at få fintunet leveringsstrategien i slagtesvinestalden. Det påpeger dyrlægerne hos Danvet på deres hjemmeside.
- Mange har været dygtige til at få presset slagtevægten op, men når man nærlæser slagteriafregningerne, kan vi ofte finde en »hale« af grise, som burde have været leveret senere, lyder det hos Danvet.
Der kan selvfølgelig være sundheds- eller logistikmæssige årsager til at grisene leveres for små. Hvis der køres hurtig rotation på for eksempel 12 uger, eller der bliver for højt sygdomspres, hvis der sammenblandes grise, ja så kan det selvfølgelig være fornuftigt at levere halen af grise med de øvrige.
Ifølge Danvet er optimal leveringsstrategi ikke en opgave, der kan tages for let på, og derfor lyder budskabet fra dyrlægerne klart:
- Se at få støvet vægten af og kom i gang med at få vejet slagtesvin inden levering.
Om alle grise skal vejes eller man nøjes med at veje to-tre grise i hver sti er selvfølgelig et temperamentsspørgsmål. Hvis to-tre grise vejes i hver sti, kan disse grise bruges som »målegrise« og bruges til at vurdere, hvilke af de resterende grise i stien, der er klar til levering.
- Ved hver gris, vi leverer for let, går vi glip af indtjening, påpeger dyrlægerne.
cab