Fortsat positive takter for smågrisepriserne

Det ser fortsat positivt ud for smågrisepriserne fremover. De kan blive trukket op af en tysk svinepris, der kan nå 2 euro, vurderer analytiker i en ny smågriseprisprognose.

Det ser fortsat positivt ud for smågrisepriserne, selvom de i juli måned blev trukket lidt længere ned end forventet, vurderer Danske Svineproducenters analytiker Markus Fiebelkorn i en ny smågriseprisprognose.

Et fald i den tyske slagtesvinenotering i juli måned på samlet set 82 øre førte til, at puljenoteringen faldt med 50 kroner, mens den tyske Nord-West-notering faldt med 8 euro (60 kroner). Og nu, hvor ferietiden efterhånden er slut, har smågrisenoteringerne ikke helt kunnet følge stigningerne i slagtesvinenoteringerne, men har stabiliseret sig på det nuværende prisniveau – påvirket af det sædvanlige sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet, konstaterer Markus Fiebelkorn i prognosen.

Derfor nedjusteres prisprognosen for tredje kvartal 2019 med 25 kroner og for fjerde kvartal 2019 med 10 kroner. Prisprognosen for de første to kvartaler af 2020 er uændret.

Stabilitet

Markus Fiebelkorn vurderer i prognosen, at den afrikanske svinepest i Kina potentielt kan sende noteringen på det tyske slagtesvinemarked op på 2 euro allerede inden oktober måned, hvorefter det er sandsynligt, at prisen vil give lidt efter.

- For smågrisemarkedet betyder det, at det er mest sandsynligt, at smågrisenoteringerne bliver stabile og maksimalt stiger lidt i de kommende måneder, hvis den tyske slagtesvinenotering stiger signifikant, lyder det i Danske Svineproducenters smågriseprisprognose.

Prognosen er blandt andet baseret på, at USA og Kina ikke løser deres handelskonflikt i den nærmeste fremtid.

Se prognosen på www.danskesvineproducenter.dk.

Læs også