bannerPos

Forventer stabil smågriseproduktion

25-06-2019 08:24

Danske Svineproducenter forventer en stabil smågriseproduktion i de kommende år. Det skyldes, at de danske smågriseproducenter i undersøgelsen udtrykker en vis investeringslyst og forventninger om produktivitetsstigninger.

I den udkommende udgave af medlemsbladet Svineproducenten skriver Danske Svineproducenter om baggrunden for forudsigelsen:

- En spørgeundersøgelse, som Landsforeningen af Danske Svineproducenter foretog i 2017, viste, at den danske smågriseproduktion ville stige (inklusiv produktivitetsstigningen) med 22 procent inden for tre år, hvis alle adspurgte smågriseproducenter realiserede deres fremtidsplaner. Faktisk er den danske smågriseproduktion steget med 2,8 procent på et år ifølge Danmarks Statistik.

- I 2019 viser spørgeundersøgelsen, at den danske smågriseproduktion ville stige med 12 procent i de kommende tre år. Investeringslysten er altså noget mindre i dag end for to år siden. Et realistisk bud for smågriseproduktionen er derfor, at den stort set vil være uændret i kommende år.

Danske Svineproducenter har sat fokus på undersøgelsens resultater i medlemsbladet Svineproducenten, der udkommer den 28.-30. juni.

mip

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next