bannerPos

Forventer stabil smågriseproduktion

Redaktionen

25-06-2019 08:24

Danske Svineproducenter forventer en stabil smågriseproduktion i de kommende år. Det skyldes, at de danske smågriseproducenter i undersøgelsen udtrykker en vis investeringslyst og forventninger om produktivitetsstigninger.

I den udkommende udgave af medlemsbladet Svineproducenten skriver Danske Svineproducenter om baggrunden for forudsigelsen:

- En spørgeundersøgelse, som Landsforeningen af Danske Svineproducenter foretog i 2017, viste, at den danske smågriseproduktion ville stige (inklusiv produktivitetsstigningen) med 22 procent inden for tre år, hvis alle adspurgte smågriseproducenter realiserede deres fremtidsplaner. Faktisk er den danske smågriseproduktion steget med 2,8 procent på et år ifølge Danmarks Statistik.

- I 2019 viser spørgeundersøgelsen, at den danske smågriseproduktion ville stige med 12 procent i de kommende tre år. Investeringslysten er altså noget mindre i dag end for to år siden. Et realistisk bud for smågriseproduktionen er derfor, at den stort set vil være uændret i kommende år.

Danske Svineproducenter har sat fokus på undersøgelsens resultater i medlemsbladet Svineproducenten, der udkommer den 28.-30. juni.

mip

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next