bannerPos

Lille fald i den tyske notering

13-06-2019 08:29

Den tyske notering faldt i går med 2 cent til 1,83 euro pr. kg (13,63 kroner).

1,85 euro pr. kg er p.t. for meget. Det var budskabet fra Tysklands største slagteri, Tönnies, i onsdags (i sidste uge, red.), da virksomheden meddelte, at man ikke vil acceptere noteringsstigningen på 5 cent, men i stedet for betaler en huspris på 1,80 euro. Slagteriet Vion i Tyskland fulgte efter, mens Westfleisch og det tyske Danish Crown var villige til at betale den højere notering. Imidlertid signaliserede Westfleisch allerede i sidste uge, at virksomheden også vil komme med en huspris, hvis den tyske slagtesvinenotering ikke sænkes i den næste slagteuge, skriver Danske Svineproducenter.

Slagtesvineproduktionen falder i Tyskland, og der står ikke mange slagteklare grise til rådighed for tiden. Derfor er det rimeligt, at de tyske omsætterorganisationer kræver højere priser for slagtesvin. På den anden side lever specielt det europæiske kødmarked endnu ikke op til forventningerne. De tyske slagterier kan således ikke give prisstigningen på slagtesvinemarkedet videre til kødmarkedet i fuldt omfang. Økonomisk set er den nuværende markedssituation sikkert ikke nem for slagterierne. Derfor er slagterierne nødt til at bremse prisstigningen på levendemarkedet for tiden, lyder det fra svineproducenterne, der tilføjer:

Slagteriet Tönnies forklarer på virksomhedens hjemmeside, at man p.t. ikke må overdrive det med prisstigninger. Markedet skal vænne sig til det nye prisniveau, men det tager bare lidt mere tid. Udsigten er fortsat god, og Tönnies forventer, at svinepriserne vil blive på højt niveau over sommeren.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde forretningen

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke kan for nogle minkavlere være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.
Side 1 af 1852 (37029 artikler)Prev1234567185018511852Next