bannerPos

Lille fald i den tyske notering

Redaktionen

13-06-2019 08:29

Den tyske notering faldt i går med 2 cent til 1,83 euro pr. kg (13,63 kroner).

1,85 euro pr. kg er p.t. for meget. Det var budskabet fra Tysklands største slagteri, Tönnies, i onsdags (i sidste uge, red.), da virksomheden meddelte, at man ikke vil acceptere noteringsstigningen på 5 cent, men i stedet for betaler en huspris på 1,80 euro. Slagteriet Vion i Tyskland fulgte efter, mens Westfleisch og det tyske Danish Crown var villige til at betale den højere notering. Imidlertid signaliserede Westfleisch allerede i sidste uge, at virksomheden også vil komme med en huspris, hvis den tyske slagtesvinenotering ikke sænkes i den næste slagteuge, skriver Danske Svineproducenter.

Slagtesvineproduktionen falder i Tyskland, og der står ikke mange slagteklare grise til rådighed for tiden. Derfor er det rimeligt, at de tyske omsætterorganisationer kræver højere priser for slagtesvin. På den anden side lever specielt det europæiske kødmarked endnu ikke op til forventningerne. De tyske slagterier kan således ikke give prisstigningen på slagtesvinemarkedet videre til kødmarkedet i fuldt omfang. Økonomisk set er den nuværende markedssituation sikkert ikke nem for slagterierne. Derfor er slagterierne nødt til at bremse prisstigningen på levendemarkedet for tiden, lyder det fra svineproducenterne, der tilføjer:

Slagteriet Tönnies forklarer på virksomhedens hjemmeside, at man p.t. ikke må overdrive det med prisstigninger. Markedet skal vænne sig til det nye prisniveau, men det tager bare lidt mere tid. Udsigten er fortsat god, og Tönnies forventer, at svinepriserne vil blive på højt niveau over sommeren.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.
Side 1 af 1573 (31449 artikler)Prev1234567157115721573Next