bannerPos

Lille fald i den tyske notering

Redaktionen

13-06-2019 08:29

Den tyske notering faldt i går med 2 cent til 1,83 euro pr. kg (13,63 kroner).

1,85 euro pr. kg er p.t. for meget. Det var budskabet fra Tysklands største slagteri, Tönnies, i onsdags (i sidste uge, red.), da virksomheden meddelte, at man ikke vil acceptere noteringsstigningen på 5 cent, men i stedet for betaler en huspris på 1,80 euro. Slagteriet Vion i Tyskland fulgte efter, mens Westfleisch og det tyske Danish Crown var villige til at betale den højere notering. Imidlertid signaliserede Westfleisch allerede i sidste uge, at virksomheden også vil komme med en huspris, hvis den tyske slagtesvinenotering ikke sænkes i den næste slagteuge, skriver Danske Svineproducenter.

Slagtesvineproduktionen falder i Tyskland, og der står ikke mange slagteklare grise til rådighed for tiden. Derfor er det rimeligt, at de tyske omsætterorganisationer kræver højere priser for slagtesvin. På den anden side lever specielt det europæiske kødmarked endnu ikke op til forventningerne. De tyske slagterier kan således ikke give prisstigningen på slagtesvinemarkedet videre til kødmarkedet i fuldt omfang. Økonomisk set er den nuværende markedssituation sikkert ikke nem for slagterierne. Derfor er slagterierne nødt til at bremse prisstigningen på levendemarkedet for tiden, lyder det fra svineproducenterne, der tilføjer:

Slagteriet Tönnies forklarer på virksomhedens hjemmeside, at man p.t. ikke må overdrive det med prisstigninger. Markedet skal vænne sig til det nye prisniveau, men det tager bare lidt mere tid. Udsigten er fortsat god, og Tönnies forventer, at svinepriserne vil blive på højt niveau over sommeren.

Bestiller fabriksny Hoegild vertikalblander for anden gang

Sønderjysk bedrift med 400 årskøer investerer i en fabriksny Hoegild vertikalblander på 32 kubikmeter. Den erstatter en fire år gammel blander, der er helt magen til og har blandet 25 tons fuldfoder om dagen.

Genopbygget fuldfoderblander kører fint efter fem år

En genopbygget Hoegild Edition vertikalblander holder lige så godt som en fabriksny, viser fem års erfaring hos vestjysk mælkeproducent med 300 årskøer.

Angreb af meldrøjer i forskellige rugsorter

I et forsøg med kunstig smitte af meldrøjer i rug var der i år færrest angreb i de afprøvede KWS-sorter.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.
Side 1 af 1607 (32132 artikler)Prev1234567160516061607Next