Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

- Jeg tror på slagtesvineproduktion i Danmark, lyder det fra svineproducent Johannes Kaasgaard, ”Skovlygaard” ved Skjern, der forleden var vært for et åben stald-arrangement på en ny slagtesvinestald fordelt på syv sammenhængende bygninger med knapt 7.200 stipladser i alt.
Foruden staldafsnittene består byggeriet blandt andet også af et nyt forsuringsanlæg, et siloanlæg og gylletank.
SKIOLD/JYDEN har stået for mølleri, vådfoder, ventilation og inventar. Entreprisen har Skibbild Entreprise stået for.

Markant udvidelse
Med det nye byggeri er vejen banet for, at den årlige produktion af 10.000 slagtesvin kan næsten tredobles til 28.000 slagtesvin, da Johannes Kaasgaard nu får mulighed for selv at opfede de 28.000 smågrise, som hans 800 søer årligt producerer.
Fredag var der åben stald, hvor rigtig mange benyttede lejligheden til at lægge vejen forbi og tage den nye slagtesvinestald i øjesyn.

Klar til brug
De første dyr er nu flyttet ind i den nye stald, der i alt har kostet 24 mio. kroner, og hvor både Vækstfonden, DLR, tilskud fra moderniseringsordning, og selvfølgelig Johannes Kaasgaard selv, har været inde over.

Læs også