bannerPos

Nye regler ved salg af smågrise

Det er blevet et krav, at sælger af smågrise, der er blevet behandlet med medicin, skal oplyse modtager om, at dyrene er omfattet af en tilbageholdelsestid, samt hvornår tilbageholdelsen som minimum udløber. Dette kan for eksempel ske som en standardoplysning via kontrakt eller faktura. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
14-01-2020 13:26

Det er forholdsvis enkelt at leve op til nye regler ved salg af smågrise, da den krævede information om tilbageholdelsestid kan skrives ind som et standardvilkår på fakturaen eller i kontrakten.

Den 14. december 2019 trådte en ny bekendtgørelse om medicin til dyr i kraft.

Med den nye bekendtgørelse er det blevet et krav, at sælger af smågrise, der er blevet behandlet med medicin, skal oplyse køber/modtager om, at dyrene er omfattet af en tilbageholdelsestid, samt hvornår tilbageholdelsen som minimum udløber. Det skriver Seges Svineproduktion i en meddelelse.

Formålet med tiltaget er at sikre, at dyr ikke sendes til sl

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Topledelse på Aarhus Universitet foreslår massiv udtagning af landbrugsjord

Står det til bestyrelsesformand på Aarhus Universitet Connie Hedegaard og rektor Brian Bech Nielsen, så skal der opettes et center til bæredygtig omstilling af landbruget. Et af de tre hovedmål for centret skal være at reducere landbrugsarealet i Danmark med 20 procent.

Sojahøsten går ud over stepperne i USA

De amerikanske landmænd i Midtvesten høster på livet løs. En ny opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium viser, at især høsten med sojabønner er kommet godt i gang. Derimod halter høsten med majs en anelse efter normalen.

Samarbejde giver pote i marken

Samarbejdet mellem rådgiver, ejer og traktorfører på Nordgaarden har udviklet sig til et robust koncept. Det medfører, at der ikke er store problemer med for eksempel græsukrudt eller sædskiftesygdomme. Planter  6-7

Den vigtige start af vinterhvede

Niels Nordgaard ser en klar positiv virkning af DAP-gødning umiddelbart efter såning af vinterhvede. Og mikronæring kommer med ved alle kørsler i marken.

Tredelt driftsledelse på Nordgaarden

- Det centrale styreredskab er vores markprogram, hvor alle tre parter hele tiden kan se aktuelle opgaver i marken opdateret på deres mobil eller pc, fortæller Niels Nordgaard.
Side 1 af 1932 (38633 artikler)Prev1234567193019311932Next