bannerPos

Jævne økologiske svinepriser

08-11-2019 15:38

- I denne uge meldte Danish Crown forventningerne til grisenoteringen for resten af 2019 ud. Dette har direkte indflydelse på afregningen for leverandører af Frilandsgris og grise til Friland Økologi. Frilands forretning op til jul er i høj grad drevet af den europæiske – og især danske – jul. Det betyder, at vores behov er anderledes end den konventionelle forretning. Vi har behov for mere aktivt at kunne skubbe og fremrykke slagtninger op til jul, og derfor tilstræber vi en mere jævn afregning, end den der er meldt ud på den konventionelle notering, lyder det Friland i en meddelelelse på selskabets hjemmeside.

- Derfor er meldingen på begge koncepter, at vi forventer at holde den samlede afregning uændret til og med uge 51. Det vil sige de noteringsfald, der kommer i henholdsvis uge 50 og 51 kompenseres der for via tilsvarende stigninger på tillæggene. Dermed er planen at holde den samlede afregning på begge grisekoncepter uændrede på uge 46-niveauet frem til og med uge 51. Det er dog vigtigt at undestrege, at vores forretning er mere påvirkelig af småændringer, og vi derfor har vi en større usikkerhed end den konventionelle forretning har. Så dette skal ses som et forecast med forbehold for ændringer, lyder det. 

 

 

L&F indkalder til stormøde om vand på markerne

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde på grund af de store mængder regn, der skaber problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Pattevasker sørger for ens forberedelse hver gang

Hos mælkeproducent Knud Erik Therkildsen fra Djursland har investeringen i en pattevasker gjort, at køerne forberedes ens til hver eneste malkning, tre gange i døgnet. Det betyder blandt andet, at de 200 køer hurtigere lægger mælk ned og i dag kan malkes hurtigere end tidligere.

Er Miljøministeriet til skade eller gavn for landdistrikterne?

Dønningerne efter 1968 medførte en favorisering af den boglige skole. En ny intellektuel klasse opstod, som var nødt til at kassere den mere naturnære og erfaringsbaserede viden for at få lebensraum.

Fra næste uge begynder fremrykningen

Forud for påsken er der behov for at rykke et stort antal grise frem, og det begynder allerede fra næste uge.

Får fast forankring på Falster

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, der tæller tre kontorer på Sjælland, har nu købt fast ejendom på Falster og udvider medarbejderstaben.

Stormøde om oversvømmelserne

Mange parcelhusejere, sommerhusejere og landmænd oplever dagligt kampen mod de massive mængder vand, som ikke i tilstrækkeligt omfang bliver håndteret af myndighederne. Der er brug for, at de tager deres ansvar omkring vandløbene alvorligt, og sikrer bedre mulighed for gennemstrømning. Derfor indkalder Landbrug & Fødevarer, Danske Vandløb samt Ålauget GST - Gudenåen - Silkeborg - Tange Sø til stormøde om de massive oversvømmelser, som vi ser landet over.

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

De første tegn på økonomiske corona-effekter

Var man i tvivl om, at der ville være en vækstmæssig regning at betale for coronavirusudbruddet, så kan nye tal måske overbevise, lyder det fra Nykredit.
Side 1 af 1775 (35496 artikler)Prev1234567177317741775Next