bannerPos

Tysk landbrugsminister bekræfter første tilfælde af ASF

Tyskland har afrikansk svinepest (ASF). Det bekræfter den tyske landbrugsminister Julia Klöckner (CDU) på et pressemøde torsdag formiddag.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
10-09-2020 10:23
På et igangværende pressemøde torsdag formiddag bekræfter den tyske landbrugsminister Julia Klöckner, at Tyskland har sit første tilfælde af afrikansk svinepest hos vildsvin.

Tyskland har afrikansk svinepest (ASF).

Det bekræfter den tyske landbrugsminister Julia Klöckner (CDU) på et igangværende pressemøde.

I aftes kom det frem, at der er fundet et vildsvin med ASF i Tyskland nær den polske grænse. Torsdag morgen er endnu en test positiv, oplyser ministeren.

Ministeren oplyser, at man er i tæt kontakt med Kina, og har været det natten til torsdag, der er en af verdens største aftagere af tysk svinekød.

- Lad mig understrege, at der er tale om ét vildsvin. Ét vildsvin. Det skal vi huske, pointerede ministeren. Det er tidlig formiddag, vi skal tage det roligt, understreger Julia Klöckner.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.
Side 1 af 1924 (38478 artikler)Prev1234567192219231924Next