Bæredygtighed er en mærkesag for nyvalgt i svinebestyrelse

Smågriseproducent Allan V. Pedersen fra Give er valgt ind i Landbrug & Fødevarer Svineproduktions bestyrelse. Han vil arbejde for mere bæredygtighed i dansk svineproduktion, oplyser Svineproduktion.dk.

I tirsdags var der ekstraordinært valg til bestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion i forbindelse med »Landsmøde for Svinesektoren«.

Det ekstraordinære valg skete som følge af den nyvalgte L&F-formand, Søren Søndergaards, udtrædelse af bestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion. De landøkonomiske foreninger har siden december kunnet indstille kandidater.

Der var fire kandidater på valg til bestyrelsen: Søren Bak Andersen, Torben Farum, Karl Eric Pedersen og Allan V. Pedersen, og det blev Allan V. Pedersen der blev valgt som nyt bestyrelsesmedlem, oplyser Svineproduktion.dk.

Bæredygtighed i produktionen

Allan V. Pedersen er smågriseproducent, og har 1.600 søer på sin ejendom ved Give.

En af hans mærkesager er at arbejde for bæredygtighed i dansk griseproduktion – og det dækker ifølge ham over flere forskellige ting:

- Forleden hørte jeg en podcast med Anders Harck, som er formand for Økonomi og Virksomhedsledelse i Seges. Han beskrev bæredygtighed som »Sund fornuft«. Og det er netop dét, jeg vil arbejde for, at vi bliver endnu bedre til i dansk griseproduktion. Det handler selvfølgelig dels om klima, og at vi skal indpasse os i det samfund, vi lever i. En stor del af danskerne vil faktisk gerne have, at vi har griseproduktion i Danmark. Men vi er nødt til at vise, at vi også lever op til de forventninger, forbrugerne har til os, siger han.

Er også bundlinje

Samtidig lægger han vægt på, at bæredygtighed i høj grad også handler om at have en bæredygtig forretning.

- Bæredygtighed er også bundlinje. Det er vigtigt, vi har en økonomi, som sikrer, at vi også er her i fremtiden. Vi har igen og igen vist, at vi er omstillingsparate og er en del af løsningen, som både er med til at bidrage til det øvrige samfund og samtidig en rentabel forretning for dansk griseproduktion, fortæller han.

Udover at være blevet en del af Landbrug & Fødevarer Svineproduktions sektorbestyrelse, har Allan V. Pedersen også erfaring med organisatorisk arbejde fra blandt andet Jysk Landbrugs bestyrelse og partipolitisk arbejde.

cab

Læs også

Poltefodring sker ofte ud fra »det muliges kunst«
Øget kapacitet skubber kvoterne på slagtesvin ud
En GPS på transportvognen er et Danish-krav
Slagteriet kæmper med mængden af udsatte grise
Bøgildgård kan fejre 40 år som afprøvningsstation
Mælkeanlæg fungerer som regel godt